BMN Delfzijl gaat verhuizen naar Appingedam. Op Fivelpoort, nabij de Eemsdelta Expo, ondertekenden BMN Bouwmaterialen, Bouwbedrijf Kooi Appingedam en Groningen Seaports de contractovereenkomst voor het nieuw te bouwen pand.

Eind december vindt hoogstwaarschijnlijk de oplevering plaats, waarna in januari wordt ingericht en de verhuizing plaatsvindt. Zo kan BMN Appingedam begin februari haar deuren openen voor haar klanten. “Het betreft dan wel een nieuwe locatie, maar met de vertrouwde dienstverlening die de klanten van ons gewend zijn”, zegt Klaas Bullema, vestigingsmanager van BMN Delfzijl. Onze vestiging heeft op dit moment 9 medewerkers die allemaal meegaan naar de nieuwe vestiging op Fivelpoort. Al verandert de locatie, ons team blijft onveranderd de klanten ontzorgen en voorzien van de juiste materialen, beste service en vakkundig advies”, aldus Bullema.

Aardbevingsbestendig bouwen
Tijdens de bouw zal duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Aangezien Appingedam zich in het aardbevingsgebied bevindt, zal Bouwbedrijf Kooi ook volgens de aardbevingsnormen bouwen. Jaap Kooi van Bouwbedrijf Kooi is daarnaast ook erg blij met de komst van de uitgebreide shop. “Door bijvoorbeeld de uitbreiding van aardbevingsbestendige producten in het assortiment, kunnen de aannemers en de overige specialisten in de bouwwereld optimaal worden ondersteund”. Dat is erg belangrijk in deze regio.

Hele historie
BMN Delfzijl heeft een hele historie in Delfzijl die teruggaat naar anderhalve eeuw geleden. “Het is best wel een grote stap voor onze vestiging om uit onze plaats van herkomst te vertrekken, maar uiteindelijk blijven we in dezelfde omgeving en krijgen we er een prachtige locatie voor terug”, aldus Klaas Bullema. BMN Delfzijl is ooit gestart als Hout- en bouwmaterialen Rottinghuis, vervolgens werd het Ubbens en NVB Ubbens. Sinds eind 2015 is BMN Bouwmaterialen de naam geworden voor alle 73 vestigingen van de voormalig CRH Bouwmaterialengroep. Tezamen met BMN Wijcks en Kooy baksteencentrum zijn er in totaal 83 vestigingen en bedienen we een groot gedeelte van de Nederlandse bouwwereld.