Koninklijke VVNH heeft de onderhandelingen over een nieuwe CAO opgeschort. De verenigde houthandelaren willen wachten op de uitkomst van de CAO die Hibin afsluit voor de bouwmaterialenhandel.

Dat meldt Houtwereld.

"Werkgevers in de houthandel gijzelen het cao-overleg", is de kernboodschap van de vakbonden FNV en CNV. Werkgevers (VVNH) stellen dat zij niet met de vakbonden over een nieuwe cao willen praten voordat er cao-afspraken zijn gemaakt met de werkgevers in de handel en bouwmaterialen (Hibin).

De voor 28 augustus geplande bijeenkomst voor de cao-onderhandelingen tussen de VVNH en de vakbonden ging niet door, aldus Houtwereld. "Wij hebben de vakbonden bij aanvang van de onderhandelingen laten weten met de Hibin te willen afstemmen over het gewenste resultaat van de onderhandelingen. Bij de Hibin is men er nog niet uit", zo heeft de VVNH haar leden laten weten. "De volgende onderhandelingsronde voor de Hibin staat gepland op 14 september. Vóór die datum zullen wij in overleg met de Hibin treden. Daarna bespreken we onze strategie voor het verdere verloop van de cao-onderhandelingen."

Houthandel? Bouwmaterialenhandel? Die bedrijfstypen lopen steeds vaker in elkaar over. Dat is vermoedelijk de reden dat de werkgevers in de houthandel willen wachten.