‘Leef de Toekomst’. Met die boodschap opende 4Plus vorige week haar nieuwe logistiek centrum. Ruim 450 professionals uit de bouw beleefden hier een futuristische ‘experience’ met bekende sprekers uit de bouwsector.

4Plus heeft een duidelijke toekomstvisie en heeft een urgente boodschap. "Met de technologische veranderingen van deze tijd is de bouwwereld in een stroomversnelling beland. Aan de sector de uitdaging om sneller in te spelen op de nieuwe realiteit. 4Plus, de bouwmaterialenhandel met 89 Nederlandse en 20 Duitse vestigingen, biedt hen daar handvatten voor. 'Leef de toekomst’ is meer dan een kreet”, aldus John Kannekens, CEO van 4Plus. “Dat laten we bouwprofessionals met deze experience ervaren.”

Extra capaciteit
Het nieuwe logistiek centrum van 4Plus is in stijl geopend door een robot. Met ruim 4.500 m2 aan nieuwbouw en een totale opslagcapaciteit van 17.800 palletplaatsen heeft de organisatie alle ruimte om verder te groeien. De nieuwbouw en de bestaande magazijnen zijn met elkaar verbonden via een vijftien meter brede corridor. Dagelijks bevoorraden minimaal 25 trailers de bij 4Plus aangesloten ondernemers, verspreid over het hele land. Bestellingen voor 16.00 uur geplaatst, worden de volgende dag geleverd.

Over 4Plus
4Plus richt zich op construction materials, concepts & services en ontwikkelt kansen voor de 65 aangesloten ondernemers, 89 vestigingen in Nederland en 20 in Duitsland. De ondernemers voeren de retailconcepten als BPG (BouwPartnerGroep) en Mijn Thuis, en bouwconcepten als Prefab. Inkoop, automatisering en logistiek worden centraal geregeld. Op deze manier kunnen de aangesloten ondernemers slagvaardig in hun lokale/regionale markt opereren. 4Plus heeft internationale samenwerkingen met Holzland, Baustoffring EMVI-Profi en True Value.