Nijhof bouwt zijn bouwmaterialenhandel in Baarn om en wordt de 38e BPG van 4PLUS.

BPG, de formule voor professionele bouwmaterialen van 4PLUS, is vanaf 2 januari 2018 ook te vinden in Baarn. De bouwmaterialenhandel aan de Hermesweg opent hier de deuren als BPG Nijhof Hout & Bouwmaterialen. Voor BouwPartner Groep, kortweg BPG, is het de 38e vestiging in Nederland.

Ed Golsteijn, Marketing & Communicatie manager van 4PLUS: “Nijhof is een bekende naam in de bouw en in de regio en daarmee een uitstekende toevoeging aan de BPG-groep. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe locaties in Nederland. Het gaat ons niet puur om uitbreiding: we zoeken ook partners die meerwaarde aan BPG toevoegen. Die meerwaarde is terug te vinden in verhuur, kennis, opleidingen en andere zaken waarmee we de professionele klant van BPG extra goed van dienst kunnen zijn.”

Nijhofs bouwmaterialenhandel was voorheen een Bouwcenter en is onderdeel van het Nijhof-conglomeraat in Baarn. Dat bevat onder andere het woonwarenhuis Nijhof. Dat bedrijf biedt onderdak aan concept-stores van Auping Plaza, Baderie, PTMD, Fatboy, Uwthuiszorgwinkel én een LaPlace. In 2012 hadden de de gebroeders Nijhof het plan om aan de Baarnse boulevard ook een Praxis toe te voegen. Maar zover is het nog niet gekomen.

Nijhof is trouwens lid van inkoopcombinatie IBW, waar ook Boer Staphorst lid van is. Boer Staphorst is een soortgelijke one-stop-shop van DHZ, wonen, keuken, sanitair en bouwmaterialen en heeft ook een BPG-vestiging. Voor gereedschappen en ijzerwaren is Boer lid van Transferro.