Transferro gaat de grens over met de aansluiting van het Belgische Sanicoop.

Sanicoop is een Belgische aankoopvereniging die zich concentreert op sanitair, verlichting en elektro voor de betere doe-het-zelf zaken in België. Zo zeggen ze het zelf. Sanicoop is coöperatief en telt inmiddels 28 leden. De aangesloten bedrijven richten zich vooral op de betere particulier en zelfstandige professional. De bouwmarkt CEVO is een van de leden die aan de basis staat van Sanicoop.

Voor Transferro-directeur Arap-John Tigchelaar is deze stap logisch. "Na de eerste gesprekken – precies een jaar geleden – bleek dat in basis beide inkooporganisaties qua structuur op elkaar leken. De sterke positie van het centraal magazijn in Zwolle was niet waar Sanicoop bij toetreding op oogde. Het optimaliseren van contracten maar vooral het slimmer zaken doen waren na de eerste verkenningen uitgangspunten voor een lidmaatschap. Gaandeweg zagen Transferro en Sanicoop voldoende aanknopingspunten om lidmaatschap bij Transferro in te vullen."

Charlie Baus, Sanicoop-zaakvoerder is in zijn nopjes met de toetreding. “Transferro is daar waar het gaat om leverancierscontracten in vele opzichten veel verder dan wij. Daar leren we veel van maar met onze volumes die we meebrengen ontstaan er direct win-win situaties.”
Omdat de groei bij Transferro, met name in het centrale magazijn, zo explosief is en binnenkort 2.850 extra meters aan het magazijn gekoppeld worden zal Transferro eerst samen met Sanicoop de contracten samenvoegen en optimaliseren om daarna logistieke invulling te gaan geven."

Suggestie van de MIXpro-redactie: Om België logistiek dekkend te krijgen, zou Transferro zomaar eens verder kunnen acquireren in België.