Een compleet pakket dakproducten: EPDM-folies als dakbedekking voor het platte dak, zelfklevende loodvervangers voor de aansluiting op het hellende dak en allerlei folies voor het hellende dak zelf. Berdal biedt het allemaal vanuit één vertrouwde hand, onder gecertificeerde kwaliteit en 100% zeker exclusief voor dealers in de ijzerwaren- en bouwmaterialenhandel.

Met het EPDM-concept Pandser, de folies van Foliefol en Fastflash loodvervangers heeft Berdal een compleet pakket voor het platte dak en het hellende dak.

Inmiddels uitgerold bij 135 dealers in Nederland en België en nu ook in het typische bitumenland Duitsland. En dat zegt wat. Het complete pakket is dan ook gecertificeerd volgens de gangbare maatstaven en zodra de eisen toenemen staat Berdal vooraan om ook aan die nieuwe regels te voldoen.

Alle certificaten

Dat zegt Bas van Kamperdijk, directeur van de Almelose fabrikant. “Van alle Pandser-producten hebben we volledige prestatieverklaringen, die zijn zelfs onlangs nog door de ingenieurs van Bureau Nieman gecontroleerd, bevestigd en met het B(roof)t1-dakcertificaat voor vliegvuurbestendigheid bekroond. “Dat is belangrijk voor de grotere dakprojecten. Zulke certificaten zijn een eis voor daken boven de 50m2”, zegt commercieel directeur Eugène van den Broek. “En als de producten daarvoor goed bevonden zijn, zijn ze dat vanzelfsprekend ook voor de kleine projecten.”

Samen met handel

Van den Broek: “We verkiezen de groothandel in ijzerwaren en gereedschappen en die in bouwmaterialen als onze dealer. Samen met hen geven we de kleine aannemer de juiste troeven in handen om die klussen goed te klaren. Even zelf een plat dak op een uitbouw verzorgen, of een dakkapel of schoorsteen afwerken. Klussen waar ze voorheen een dakdekker voor moesten inroepen, kunnen ze nu zelf doen.”

De EPDM-producten van Pandser combineren namelijk de kwaliteiten van bitumen met een langere levensduur en heel hoog gebruiksgemak. Waar stugge bitumenrollen voor de gemiddelde vakman lastig te verwerken zijn, zijn de EPDM-rollen juist een fluitje van een cent. Hetzelfde geldt voor de folies en de zelfklevende loodvervangers van Fastflash. Ook die zijn supermakkelijk te verwerken.

Maar Berdal gaat verder dan gecertificeerde kwaliteitsproducten en gebruiksgemak. Van den Broek: “We bieden volop support voor het Pandser-shop-concept met kennisdeling, trainingen en demo’s om de handel te ondersteunen in dit groeiende – en deels nog onbekende – segment.”

Grote én kleine dakprojecten

Berdal is ook klaar voor de grotere projectdaken. Zoals gezegd zijn de producten gecertificeerd en ook zijn ze er in alle relevante maten.

Voor de EPDM stroken (zoals voor de waterkering bij gevels en kozijnaansluitingen) worden de 0,50 – 0,75 – 1,00 mm gebruikt. In België met name de 1,00 mm, in Nederland met name de 0,50 mm. Voor dakbedekking van het platte dak heeft Pandser een B(roof)t1 gecertificeerde variant beschikbaar. Alle varianten zijn in verpakte grootformaten en rollen verkrijgbaar.

“Met dat assortiment helpen we klanten vooruit op kleine zzp-klusjes, op de grotere renovatieprojecten en de nieuwbouwprojecten”, zegt Van den Broek.

Het platte dak kan Berdal dus helemaal afdekken. Als je het hebt over de aansluiting op het hellende dak, komt het aan op loodvervangers. En ook die biedt Berdal in een compleet concept.

Van plat naar hellend

“Op gebied van loodvervangers ziet de gemiddelde klant door de bomen het bos niet meer”, weet Van Kamperdijk. “Er zijn zoveel loodvervangers op de markt. Wij maken het eenvoudig met standaardproducten en FastFlash-producten.” Laatstgenoemde zijn van een tweede generatie: zelfklevend, zonder bitumen, van een rubber polymeer, te verwerken zonder accessoires en BBA-gecertificeerd. “Dat is een Brits certificaat dat producten test onder hoogwaardige omstandigheden”, legt Van den Broek uit. “Er is geen Nederlands certificaat, maar net zoals we onze emmers en kuipen van het Duitse TüV-certificaat voorzien, doen we dat hier met het vooraanstaande Britse kwaliteitskeur. Zodra er een Nederlandse variant komt, zijn we uiteraard de eerste om dat toe te passen”, zegt hij. Om maar aan te geven hoe belangrijk kwaliteit en het bewijs van die kwaliteit is voor Berdal.

Hellende daken

Voor het hellende dak biedt Berdal met Foliefol een compleet pakket folies, spinvlies en gewapende folies. “Zo maken we het complete mandje dakproducten vol. De complete waterkering rondom het dak hebben we zo gecoverd”, klinkt het beslist. “Vanuit één hand, één aanspreekpunt, één vertrouwd adres en de bekende kwaliteitsfabriek. En vanuit onze 100% keuze voor de handel als exclusieve distributiekanaal kunnen we samen met onze dealers in de handel goede zaken doen”, zegt Van Kamperdijk. “We hebben géén duaal beleid”, benadrukt Van den Broek nog eens extra. “We doen de grote projecten beslist niet rechtstreeks. Ook de grote daken doen wij via de handel. Inclusief de volle ondersteuning. Wil je sales-support? Wil je dat we meegaan voor support op het bouwproject zelf? Doen we allemaal en de distributie blijft leidend.”

Modern en compeet

Een point-of-sale-concept van Pandser maakt de samenwerking voor de dealer extra aantrekkelijk. “Zo wordt het concept visueel zichtbaar in de shop en maak je de kleine aannemer of zzp’er ook duidelijk dat je ook voor hem bent. Voor zijn kleine klus, zijn dakkapel.” Maar daar houdt het niet bij op: ook complete artikeldata inclusief productafbeeldingen en verwerkingsvideo’s op Youtube maken het pakket makkelijk te verkopen. “Dat hoort er bij”, zegt Van den Broek, “Als we zeggen dat we een moderne en complete leverancier zijn.”