Nadat de bus van Danny de Swart ruim twee jaar geleden wordt leeggeroofd, meldt hij zich bij zijn vaste bouwmaterialengroothandel Gerritse IJzerwaren in Houten. “Daar hadden ze net een aanbieding van DeWalt: acht verschillende machines met toebehoren voor een mooie prijs. Vanaf dat moment gebruik ik DeWalt en ik kan alleen maar zeggen dat me dat erg goed bevalt”, zegt Danny de Swart, die sinds 2012 zijn eigen Klussenbedrijf DDS runt.

 

Dat de vakman ook daadwerkelijk gecharmeerd is van het gereedschapsmerk, blijkt wel uit het uitgebreide assortiment dat hij inmiddels heeft verzameld. “Ik denk dat ik nu zo’n twintig verschillende machines heb. Het komt regelmatig voor dat klanten vragen of ik soms gesponsord word door DeWalt omdat ik alleen maar DeWalt-machines heb”, zegt Danny lachend.
“Ik doe veel elektra, timmerwerk en sanitair-projecten en heb daarom een behoorlijk aantal machines nodig. Zo moet ik met een hakhamer kunnen slopen, heb ik meerdere boormachines en -hamers nodig om door vloeren en muren te komen. En voor het timmerwerk zijn de accu-schroefmachine en de decoupeerzaag natuurlijk onmisbaar”, zo somt de vakman uit Nieuwegein enkele machines op.

Favoriet
Hoewel hij anderhalf jaar geleden vooral door de actie van Gerritse IJzerwaren bij het merk DeWalt uitkomt, is hij nu echt fan van het merk. “Iedere uitbreiding die nu nog volgt in mijn verzameling zal zeker van DeWalt zijn. En niet alleen omdat dat handig is in verband met de accu’s. Het zijn gewoon fijne machines die goed presteren. En daar draait het natuurlijk wel om.”
Gevraagd naar een favoriete machine antwoordt Danny: “Dat is een lastige. De accu-schroefmachine is denk ik het stuk gereedschap dat ik het vaakst in mijn handen heb. Maar om nu te zeggen dit die machine favoriet is… Wat ik wel echt bijzonder prettig vind, zijn de 54Volt-machines. Die zijn uitermate geschikt voor het echte zware hak- en boorwerk. Dat werkt echt fantastisch, alsof je met snoerapparaten aan de slag bent.”

Slimme combinatie
Een van de eerste dingen die Danny dagelijks doet als hij op een werk aankomt, is de radio aanzetten. “Die heb je eigenlijk altijd bij je en is voor veel mensen in de bouw onmisbaar. Door de acculader te integreren in de radio, heb je die ook meteen bij je. Dat vind ik echt een groot pluspunt en een slimme combinatie. Zeker ook omdat de accu’s en machines onderling uitwisselbaar zijn. Daarin is DeWalt niet uniek natuurlijk, maar het is wel erg prettig omdat je nu de hele dag goed door kunt werken.”
De Swart prijst ook de snelle laadtijd van de accu’s en de gebruiksduur. “Als je zorgt dat je altijd een extra volle accu bij je hebt en je hebt er een aan de oplader, kom je nooit voor verrassingen te staan.”

Service
Dat het met de service van DeWalt ook goed zit, heeft Danny inmiddels mogen ervaren. “Er was achteraf gezien niets mis, maar ik was aan het werk en mijn gereedschap deed niet wat ik wilde. Terwijl ik die machine net een dag daarvoor gekocht had. Ik belde naar Gerritse en die hebben meteen DeWalt ingeschakeld. Ik werd binnen een paar minuten teruggebeld door een medewerker van DeWalt zodat ik het probleem kon uitleggen. Bleek dat er voorop de machine een knopje zat, dat ik in moest drukken. Staat ook in de gebruiksaanwijzing, maar ja, die had ik thuis liggen…”
Ondanks dat het met een sisser afliep, weet Danny nu wel dat als er een keer iets zou zijn, hij kan rekenen op zijn dealer en op DeWalt. Danny: “Belangrijk omdat je afhankelijk bent van je gereedschap. In ons vak kun je niets zonder gereedschap en gelukkig begrijpen deze leveranciers dat maar al te goed. Maar voorlopig heb ik nog geen echte storing of mankement gehad. Dat zegt ook wel iets over de kwaliteit van het gereedschap, lijkt me.”