De Ierse pers speculeert dat CRH zou zinnen op de verkoop van zijn Europese distributietak. Die behelst onder andere BMN in Nederland

CRH's persbericht van 31 mei meldt de cryptische zin: "We have initiated a strategic review of our Europe Distribution business, focused on improving the margins and returns of the business, as well as exploring other strategic options."

Met name die 'overige strategische opties' prikkelen de Ierse pers. CRH beloofde de marge per 2021 met 3% te verbeteren, bovenop de 12% van vorig jaar. De sleutel daartoe zou kunnen liggen in de lage marge van de bouwmaterialenhandel. Die maakte 16% uit van de € 27,6 mrd omzet van de groep terwijl de 'handelswinst' van € 269 mln slechts 9% van de groepswinst bepaalde.

CRH verkocht eerder al de Amerikaanse bouwgroothandels-activiteiten. En op DHZ-vlak is het in vergevorderd stadium om zijn >150 Gamma- en Karwei-bouwmarkten te verkopen aan franchisegever Intergamma. Zie berichtgeving over die zogeheten Operatie Guinness op MIXonline.