Bas en Marc Smits verkochten hun Probin Kaatsheuvel aan Isero Groep, de moeder van o.a. Gerritse, Breur, Van der Winkel, Gunters en Meuser en Pijnenburg.

Isero IJzerwarengroep maakt bekend dat zij Probin Kaatsheuvel heeft overgenomen. De acquisitie past in de op groei gerichte strategie van Isero. De acquisitie van Probin Kaatsheuvel, voorheen bekend onder de naam Smits’ IJzerhandel, versterkt deze leidende positie verder.

Marktgebied Tilburg
Bert Bunschoten, Algemeen Directeur van Isero, “Probin Kaatsheuvel heeft een sterke positie in het marktgebied tussen Tilburg, Den Bosch en Breda. Deze acquisitie versterkt de positie van Isero in de regio, waar Isero reeds vestigingen heeft in Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Probin Kaatsheuvel is een kwalitatief sterk bedrijf met een hoog service niveau en een goede reputatie bij haar klanten en past derhalve goed in de strategie van Isero. Isero blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door overname van complementaire bedrijven die de dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder uitbreidt.”

Aanpak past
“Wij zijn blij dat ons familiebedrijf onderdeel is geworden van de Isero organisatie en kijken uit naar de samenwerking. De aanpak en cultuur van de bedrijven passen goed bij elkaar en deze stap biedt ons bedrijf continuïteit voor de lange termijn”, aldus Bas en Marc Smits, eigenaren van Probin Kaatsheuvel. De klanten van Probin kunnen nog gewoon op dezelfde professionele dienstverlening rekenen. Daarbij profiteren ze van de voordelen van Isero IJzerwarengroep, zoals een groot vestigingen netwerk en een breed en diep beschikbaar assortiment. Maar ook van de diverse concepten die toegevoegde waarde leveren voor de klant, zoals voorraad beheersystemen, gereedschap keuringen en het kledingbeheerssysteem. 

Delicaat achter de schermen: Probin Kaatsheuvel is lid van inkoopcombinatie Transferro, ook moederorgansiatie van de Probin-formule. Isero is lid van inkoopcombinatie Ferney Group.

Isero is onderdeel van Grafton Group plc en marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt.
Samen met Polvo, Destil en Mastermate behoort Isero tot de grote vier binnen de ijzerwarenhandel.
Check MIXpro's [Business Update Bouwgroothandel] voor een totaalinzicht in de structuur van de bouwgroothandel.