Merijn van der Roest en Jeroen Arts van Anchormen spraken tijdens [Bouwgroothandel Bijeen] over hoe je data tot leven brengt.

Van der Roest is ervan overtuigd dat iedereen kan werken met innovaties die bedrijven zoals Netflix gebruiken. “Big data moet business gedreven zijn en daadwerkelijk iets opleveren. Denk aan kostenreducering of meer producten afzetten. Wij zijn er altijd voorstander van om met kleine projecten te starten als een bedrijf big data-oplossingen wil implementeren.” Arts: “Wil je aan big data doen, besef dan dat alle technische voorwaarden daarvoor al beschikbaar zijn. De drempel is niet zo hoog als veel mensen denken. En als je ermee aan de slag gaat, focus dan op iets dat op korte termijn waarde toevoegt aan je organisatie. Zo realiseerden we voor Mag45 enorme tijdwinst, doordat hun onboardingproces terugging van ongeveer een jaar naar een kleine drie maanden.”

Tijdens een quick-scan bij Witzand concludeerden de data-activators van Anchormen dat deze bouwgroothandel behoorlijk wat data voorhanden had. En dat er in kleine stapjes al zeker vier of vijf bruikbare 'use cases' te bouwen zijn.