Bidfood, voorheen DeliXL, gelooft volgens Peter Terwindt in online en niet in 'cash & carry'. De afgelopen jaren ontwikkelde het bedrijf een geavanceerde e-commerce omgeving inclusief platformfunctie.

“We houden disruptors in de gaten en kijken buiten de branche naar wat er gebeurt en hoe we dat in ons bedrijf kunnen implementeren. Als je alleen concurrenten in de gaten houdt, komt er geen innovatie.” Volgens Terwindt gaat 95% van de omzet intussen via het online kanaal. Al ging dat niet vanzelf. “Er was absoluut weerstaand tegen vernieuwingen. Collega's dachten dat onze klantem – de chefs – biefstuk of vis absoluut zouden willen voelen, ruiken en proeven en per se niet online zouden gaan kopen. Wij waren er echter van overtuigd dat als we de juiste productinformatie zouden geven en de verwachtingen bij leveringen zouden overtreffen we die weerstand zouden kunnen overwinnen. En zo geschiedde.”

Bidfood leerde: een digitale transformatie is meer dan een e-commerce platform introduceren. Bidfood leunt nu niet achterover. “We gaan ons platform openstellen voor andere partijen en creëren een marktplaats voor de foodsector. Wij denken dat we onze klant zo het beste te kunnen faciliteren. Er zijn uitdagingen, maar daar zijn we klaar voor.”

Lezen over de [BB]2018-presentaties van Anchormen, Bidfood, Buva, Van de Pol, Insert, Mitsubishi, Ploos van Amstel? Check https://mixpro-online.nl/tags/bb2018