Aan de Handelsweg in Den Helder bouwt BMN naar verluidt aan een pilot-vestiging van een ijzerwarenconcept. Deze pilot-vestiging staat los van de plaatselijke BMN Bouwmaterialenhandel (overkant van de kruising).

In de branche zie je verschillende bouwmaterialenhandels lonken naar ijzerwaren en gereedschappen. Hetzij in assortiment, hetzij in overname van een ijzerwarenhandel (Stiho-Giebels) of in de vorm van een shop-in-shop (sommige Sakol-leden met Transferro's Probin en Bouwcenter Filippo met Polvo's Lekkerkerker). Een separate ijzerwarenshop vanuit een bouwmaterialenhandel zagen we nog niet eerder.

IJzerwarenkennis in huis
Aan de andere kant: als iemand het doet, ligt BMN voor de hand. Met Jan Boon (ex-Isero) als algemeen directeur en Max Nieboer (ex-Gerritse, ex Zevij-Necomij en ex-Ferney) heeft BMN volop ijzerwaren-kennis in huis.

Locatie roept vragen op
De locatie roept vragen op bij MIXpro. Waarom Den Helder? Distributietechnisch ligt Den Helder allerminst centraal en qua marktgebied is het ook niet per se een doorsnee-locatie. Bovendien startte ijzerwarenhandel Govers vorig jaar een Bouwcenter in haar eigen pand dat CRH leeg achterliet toen ze BBN en Stoel van Klaveren samenvoegden en de Stoel van Klaveren sloten.

Uiteraard hebben we BMN gevraagd naar de achtergronden van dit project, maar de organisatie zelf doet vooralsnog geen mededelingen.

Opmerkelijk-1: Bert Bunschoten, Isero-topman en één van de marktleiders in de ijzerwarenhandel, zegt (in een ander kader) over de drukte op de ijzerwarenmarkt: “Als we bestaande partijen overnemen, voegen we in ieder geval geen capaciteit toe aan de markt.”

Opmerkelijk-2: BMN werd recent lid van Ferney-Group. De inkoopcombinatie op gebied van ijzerwaren en gereedschappen waar Govers – de buurman in Den Helder – ook lid van is.

Check https://mixpro-online.nl/categorien/nieuws/govers-opent-bouwcenter voor de manier waarop Govers met Bouwcenter het gat vulde dat BMN in Den Helder trok.