De bouwgroothandel? Waar begint die eigenlijk? En waar houdt 'ie op? In de verf? De installatiewereld? Online? Offline? Neem HBL Online of Salo? Wat zijn dat voor bedrijven?

HBL Online? Salo? Die twee outsiders kwamen we tegen in de lijst met nieuwe leden van Transferro.

De inkoopcombinatie uit Zwolle maakt traditionele branchegrenzen niet zo spannend. Met Sakol en Bouwcenter waren ze de eerste ijzerwarengroep die ook bouwmaterialen-organisaties verwelkomden. Zolang het wederzijds waarde toevoegt zijn nieuwe leden welkom, geldt in Zwolle.

Maar hoe zit het met die twee nieuwe leden?

HBL Online is de naam achter Gereedschapcentrum, de online aanbieder van elektrisch gereedschap met een magazijn en een fysieke shop in Tilburg. En Salo staat voor samenkopende loodgieters. HBL online coverden we eerder al in Vakblad MIX en zie je ook terug in de eerste MIXpro van dit jaar. Maar van Salo hadden we eerlijk gezegd zelf nog nooit gehoord. De website vermeldt: "Salo is een inkoopvereniging voor (elektrotechnische) installateurs, loodgieters en dakdekkers. Als inkoopvereniging verdienen we niet alleen geld voor onze leden, we besparen ook geld. Dit doen we door samen voordeliger materialen in te kopen, maar ook door samen voordeliger verschillende diensten af te nemen."