Inkooporganisatie voor de technische groothandel Zevij-Necomij heeft in 2018 een omzetstijging van 8,8 % behaald. Dit resulteert in een omzet van € 537 mln. Dik 3% is van nieuwe leden, 5,5% autonoom.

Van de totale groei in 2018 bij Zevij-Necomij is 3,3 % afkomstig van nieuwe leden en 5,5% komt uit autonome groei. Bij de Nederlands industriegroothandels steeg de omzet met 7,1%, bij de aangesloten Nederlandse bouwgroothandels met 4,8% en bij de aangesloten Belgische groothandels, waar het onderscheid tussen in bouw en industrie minder duidelijk is, steeg de omzet met gemiddeld 6,2%. De magazijnomzet bij Zevij-Necomij in Oosterhout nam dit jaar toe met 12%. Al met al komt de omzet van Zevij-Necomij uitkomt op € 537 mln.

Ruimte voor groei

Marc de Dobbelaere, directeur Zevij-Necomij: “Voor Zevij-Necomij was 2018 een jubileumjaar; al 65 jaar hebben de aangesloten groothandels belang bij gezamenlijk inkopen. In 2018 hebben we serieuze stappen gezet om de marktpositie van de aangesloten groothandels weer verder te verstevigen. Zo ligt de constante focus op conditieverbetering aan de inkoopkant, maar ook op dataverwerking en de uitbouw van de logistieke diensten." De Dobbelaere is blij dat ook de magazijnomzet meesteeg met de totale omzet. " Het zag er naar uit dat we in 2019 tekort aan magazijnruimte zouden krijgen. Begin januari 2018 grepen we de gelegenheid om het pand van de buurman te kopen, inclusief bedrijfsterrein, de gebouwen en inventaris." Per 1 januari is dat pand in gebruik genomen. In totaal beschikt Zevij-Necomij daarmee nu over 11.000 m2 magazijnruimte. "Voldoende ruimte om hier de komende jaren verder in te groeien", aldus De Dobbelaere.

Groei bij de leden

In 2018 is Schipper Technisch Handelsburo als Zevij-Necomij contractant toegetreden. Daarnaast was er ook veel groei binnen de leden. Mastermate opende 2 nieuwe vestigingen en nam Eurokey and Locksystems over. Ook de GBI Groep heeft 2 nieuwe leden geïntroduceerd en A. Timmermans IJzerhandel heeft een nieuwe vestiging geopend. Texas NV is toegetreden tot de Groco Group en Asamco heeft 3 nieuwe leden mogen verwelkomen; Mapeco, Ofius en Herman Motoren.

Zo sratt Zevij-Necomij 2019 met 130 contractanten die in Nederland en België in totaal 595 vestigingen vertegenwoordigen.