Per januari 2019 is Jongeneel de eerste hout-, plaat- en bouwmaterialenhandel die haar klanten ondersteuning biedt op het gebied van BIM. Bouwers kunnen bij Jongeneel terecht voor het laten uitlezen van hun BIM-modellen, voor het gebruik van de digitale 3D-productenbibliotheek en voor het ontvangen van een uitgebreide materialenstaat.

Dankzij de CLAB add-in van Cadac Group heeft Jongeneel de digitale BIM-bibliotheek opgebouwd uit 3D-modellen van producten mét bijbehorende data. Deze data is opgebouwd volgens de ETIM classificatie, zodat het model wordt ingericht volgens de juiste prestatie-eisen en technische specificaties. Hiermee worden bouwfouten gesignaleerd en besparen Jongeneel-klanten zowel tijd als geld. Ze kunnen de bibliotheek kosteloos downloaden via de website www.jongeneel.nl/BIM.

Gedetailleerde materialenstaat
Met BIM krijg je in een vroeg stadium inzicht in het materiaalgebruik en de bijbehorende kosten. Jongeneel helpt jou door hier een uitgebreide materiaalstaat van te maken, waarmee je een helder overzicht krijgt van al je benodigdheden. De medewerkers van Jongeneel adviseren je graag over materialen, de juiste aansluitingen en toepassingen van alle producten.