We hadden 'm al eerder op de korrel, maar de Bouwmaat Compact komt er écht. Op 8 juli opent Ter Steege 'm in Harderwijk.

"Bouwmaat Compact: kleiner maar slimmer Met de opening van dit nieuwe type vestiging voorziet Bouwmaat alle professionele vakmensen in de regio Harderwijk van een slim assortiment aan bouwmaterialen, gekoppeld aan de beste service", aldus het persbericht.

Volgende stap

Met deze eerste Compact-vestiging zet Bouwmaat de volgende stap in het optimaal bedienen van professionele vakmensen. Het Compact-concept is een aanvulling op de online omgeving en de 46 reguliere vestigingen. Het biedt persoonlijke service en advies, gecombineerd met slim bestellen, klaarzetten en bezorgen. De meest uitgevoerde projecten van klusbedrijven zijn leidend geweest voor het samenstellen van het basisassortiment. Bouwmaat wil met de Bouwmaat Compact 'alles voor slimmer bouwen' waarmaken en dus compleet kunnen voorzien in de materiaalbehoefte van de vakman die actief is in herstel, renovatie en onderhoud.

Koffie & Advies

De inrichting laat dat duidelijk zien. Centraal in de Compact-vestiging staat het 'Koffie & Advies'-plein waar vakmensen onder het genot van een kop koffie alles te weten komen over wat ze nodig hebben voor hun klus. Dit maakt Bouwmaat ook een ontmoetingsplaats en netwerklocatie. Opvallend zijn de veelal lage stellingen waardoor je meer overzicht hebt. De Compact is met zijn 1.000m2 kleiner dan een reguliere Bouwmaat-vestiging. Ondanks de compacte afmetingen vindt de vakman hier alles voor zijn klus. Bovendien kan hij dankzij de ‘vandaag besteld, morgen geleverd’ service direct zijn materialen via de kiosk bestellen. Op deze manier is er toegang tot een nog uitgebreider assortiment van meer dan 13.000 artikelen. Zo kan de vakman de volgende dag gelijk aan de slag met wat hij nodig heeft. 
Warm welkom

Derde van kleinste vestiging

We spraken al even met marketing-manager Nick Vieberink over de ontwikkelingen op het gebied van vestigingen in de bouwgroothandel. Waar je in de ijzerwarenhandel een jacht ziet op een zo groot mogelijk vestigingen-netwerk. Shop-in-shops in combinatie met bouwmaterialenhandels, of juist separate ijzerwarenshops. En waar de één volwaardige vestigingen neerzet en de ander alleen maar service-balies cq afhaalpunten overweegt. Met moderne logistiek en e-commerce heb je ook meer routes in je logistieke flow. Denk aan click & collect, dropshipment op de bouwplaats, of snelle belevering van vestigingen vanaf een DC. Vieberink: "De mogelijkheden zijn inderdaad enorm en er gaat nog veel veranderen op het gebied van vestigingen. Voor ons is dit ook een heel spannende stap. Met zijn 1.000 m2 is de Bouwmaat Compact eenderde van onze kleinste vestiging."

De foto bij dit bericht is overigens niet van de Bouwmaat Compact