Isero nam vorige week de sleutel van het nieuwe DC in Waddinxveen in ontvangst.

“In ons oude DC zaten we aan onze max, maar hier kunnen straks eindelijk doorpakken op ons groeipad”, zei Isero-directeur Bert Bunschoten eerder al in MIXpro. ​Het nieuwe DC telt 12.830 m2 en gaat 12 meter de lucht in. En dat gaat schelen in kuubs. “Ongeveer een factor 4”, zegt Remco Witteveen die sinds kort als directeur verantwoordelijk is voor de supplychain van Isero IJzerwarengroep.

Voorraad op vestiging

Toch houdt de ijzerwarengroep vast aan veel lokale voorraad. “Dat is misschien qua voorraad niet het meest voor de hand liggend, maar past wel in onze servicepropositie.” Voorraad op de vestiging is voor Isero één van die waarde-troeven. Dé lokale kracht. Het DC levert straks dan ook niet naar de klant, het levert aan de vestigingen. Twee keer per dag volgens een vaste route. Zo kunnen vestigingen ook profiteren van de voorraad van de vestigingen die voor hen op de route liggen. Witteveen: “Zo kunnen we dus dezelfde middag of de volgende ochtend de vestiging bevoorraden.. Wij geloven in de kracht van de flexibele lokale bezorging met de kracht van een sterk centraal magazijn daarachter. Al rijd je nog zó snel, vanuit een DC ben je nooit sneller bij de klant dan vanuit de vestiging. Vanuit voorraad en logistiek is dat in theorie misschien niet de beste oplossing, dat is het wél qua propositie naar onze klant. En dan zijn we graag, een beetje tegendraads.”

Isero-moeder Grafton nam tijdens de bouw van dit nieuwe DC ijzerwaren-collega Polvo over van Pallieter. Die overname ligt nu nog bij de Autoriteit Consument en Markt ter beoordeling. Die beslissing wordt eind van het tweede kwartaal van 2019 verwacht. Polvo is lid van een andere inkoopcombinatie dan Isero, voert het Ivana-huismerk en heeft een eigen DC in Moerdijk.