Bouwmaat Compact: 'maakt onze hele formule robuuster'

Bouwmaat Compact: 'maakt onze hele formule robuuster'

Bouwmaat-franchisenemer Ter Steege Handel opende in Harderwijk de eerste Bouwmaat Compact. Dat concept is niet alleen een kleiner formaat, maar misschien wel de toekomst van de héle formule.

Samen met Rob Klifman van Bouwmaat Nederland en Siemen Bakker van franchisenemer Ter Steege Handel keek MIXpro uitgebreid rond in #Bouwmaat-Compact in Harderwijk. Even geleden dat we zó enthousiast waren over een nieuw concept.

Helft assortiment op derde van meters

Wat MIXpro er zo goed aan vindt? De helft van het assortiment op een derde van de meters. De koppeling van offline met online en maatwerk op bestelling. De invulling van de klantbelofte ‘alles voor slimmer bouwen’ tegen veel minder kosten. Met twee belangrijke randvoorwaarden op de achtergrond: goede omnichannel en regie over voorraad en distributie. Zo kan Bouwmaat Compact rendabel zijn in plaatsen waar een grote Bouwmaat niet uitkan. Kan het een satelliet zijn tussen twee grote vestigingen. Maar vooral, kan het de basis zijn voor ‘rationalisatie’ (lees: verkleining) van de bestaande grote Bouwmaat-winkels. Die heten nu trouwens meteen Bouwmaat Classic (what’s in a name).

Nieuw concept gaat helpen formule-onderdelen compacter te maken

Bouwmaat-directeur Rob Klifman: "Het is mijn visie dat Bouwmaat-vestigingen compacter zullen worden gezien de ontwikkelingen op omnichannel en bijbehorende supply chain. Wat wij nu testen in Bouwmaat Compact gaat ons helpen om veel onderdelen van de formule – assortimenten, voorraad, operationele processen, winkellogistiek, stappenplannen, urenplanning etcetera – compacter te maken waardoor vestigingen in de toekomst wellicht kleiner kunnen worden. Maar dat is geen doel op zich. Doel is om onze klantbelofte altijd waar te maken en het rendement voor onze franchisenemers positief te beïnvloeden." En in dat opzicht heeft Klifman – samen met franchisenemer Ter Steege Handel die metéén koos voor deze eerste Bouwmaat Compact – hoge verwachtingen van  het nieuwe format.
 
In MIXpro 2019-3 (eerste week september) vind je een uitgebreid artikel over Bouwmaat Compact.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee