Middenin het industriële hart van de Zaanstreek en 'Groot-Amsterdam' zal BMN Bouwmaterialen haar derde nieuwbouwvestiging bouwen. 

De afgelopen maanden is gewerkt aan de voorbereidingen en inmiddels is de vergunningsaanvraag ingediend voor nieuwbouw op de hoek Kleine Steng/Rak op bedrijventerrein HoogTij.

De huidige BMN-vestiging, nu nog gevestigd aan Oud Zaenden in Zaandam, zal na het verkrijgen van de vergunningen verhuizen naar een compleet nieuwe locatie op het nabij gelegen industriegebied HoogTij. Dit wordt de derde nieuwbouwvestiging in geheel nieuwe BMN stijl. ”Iets om trots op te zijn”, aldus vestigingsmanager Jan Buiten. BMN belooft in deze nieuwbouwvestiging een veel groter assortiment te bieden, doordat de vestiging twee keer zo groot zal worden. Zo heeft de nieuwe locatie onder andere alles voor de stucadoor met een Stucgoed shop, maar ook een uitgebreider assortiment bouwmaterialen, hout en plaat en een Drive-in. “En al verandert de locatie, ons team blijft onveranderd de klanten ontzorgen en voorzien van de juiste materialen, beste service en vakkundig advies”, verzekert Jan Buiten.

In september 2019 wordt naar verwachting de eerste paal geslagen en de geplande oplevering zal geschieden in mei 2020.

Of de nieuwe BMN-vestiging ook een IJzerwaren-shop onder hetzelfde nieuwe dak krijgt, is nog onduidelijk. In de gesprekken rondom BMN's eerste IJzerwarenshop meldde de organisatie dat de shops meestal stand-alone – zoals in Den Helder – zouden worden wegens ruimtegebrek op bestaande vestigingen. Waar het nieuwbouw betrof, zou de ijzerwarenshop wel eens onder één dak met de bouwmaterialen kunnen komen, klonk het toen.