Deli Home – moeder van Skantrae, CanDo, Bruynzeel én Lundia – neemt Weekamp Deuren over.

Althans, Deli Home maakte bekend dat ze overeenstemming bereikt heeft. De overname wacht nog op goedkeuring van de ACM. De overname is een grote en een interessante in de dynamische sectoren van DHZ-retail en Bouwgroothandel waarin Deli Home met haar merken én Weekamp in opereren.

Binnen/buiten en handel/maatwerkproductie

De assortimenten van Deli Home en Weekamp sluiten naadloos op elkaar aan. Waar Deli Home met haar dochteronderneming Skantrae met name een sterke positie heeft in binnendeuren, heeft Weekamp een sterke positie in buitendeuren. Skantrae is primair een handelsonderneming, terwijl Weekamp sterk is in maatwerk-productie. De overname van Weekamp is daarmee een logische stap die past binnen de strategie van internationalisering, schaalvergroting, maatwerkoplossingen en eigen productie.

Wederzijdse groeikansen

De bundeling van krachten biedt Deli Home de mogelijkheid om klanten nog beter te bedienen. Bovendien biedt de overname groeikansen voor beide bedrijven, binnen alle sectoren waar men op dit moment actief is. Daarnaast kunnen voordelen worden gerealiseerd op onder andere inkoop, productie, voorraden en logistiek. Op deze manier kan de expertise van beide bedrijven nog beter worden benut en uitgebouwd; samen ontstaat een sterke partij in deuren met ruim € 100 miljoen omzet en bijna 1000 medewerkers.

‘Operation as usual’

De overname zal aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ter beoordeling voorgelegd worden. De verwachting is dat de voorgenomen overname medio november 2019 kan worden afgerond. Beide bedrijven zullen na de overname op gebruikelijke wijze en vanuit hun huidige locaties blijven opereren. Daarnaast zullen de medezeggenschapsformaliteiten worden afgerond.

Volgende fase

Johan Weekamp (CEO Weekamp Deuren): “Wij hebben met Deli Home de beste partij gevonden waarmee we ons bedrijf naar een volgende fase kunnen loodsen. Mijn broer en ik hebben de afgelopen 40 jaar een spannend jongensboek geschreven. Met deze stap bieden we onze medewerkers, klanten en leveranciers ook in de toekomst de continuïteit die men verdient en de garantie dat onze kwaliteitsproducten tot in lengte van jaren breed beschikbaar zullen blijven”.

Versneld investeren in maatwerk

Victor Aquina (CEO Deli Home): “Weekamp biedt ons een unieke kans om versneld te investeren in maatwerk producten in het voor ons belangrijke deuren-assortiment. Het sluit perfect aan op onze strategie. Daarnaast is Weekamp een familiebedrijf, net als de andere dochterondernemingen die Deli Home eerder acquireerde. Daarmee houden we ondernemerschap, passie en technische kennis hoog in het vaandel”. 

Over Deli Home
Deli Home is bekend van de merken CanDo, Bruynzeel, Lundia en Skantrae. Het bedrijf is producent en distributeur van de productgroepen hout, deuren, vloer en trap, opbergen, horren en sanitair. Deli Home heeft 800 medewerkers, is actief in 10 landen en realiseert een omzet van € 260 mln. 

Over Skantrae
Skantrae B.V. is onderdeel van Deli Home Holding B.V. en is gevestigd in Zevenaar. Het bedrijf is al ruim 40 jaar actief op de deurenmarkt. Skantrae is gespecialiseerd in deuren, accessoires en services gericht op de groothandel (bouwmaterialen en retail). Met een voorraad van 120.000 deuren, 35.000 glaspakketten en 35.000 deurkrukken kent Skantrae korte levertijden. Het bedrijf is trendsettend en ontwikkelt nieuwe deurenseries en concepten in eigen huis, waardoor Skantrae altijd beschikt over een onderscheidend en actueel assortiment. Skantrae realiseert met 130 medewerkers een omzet van ruim € 50 mln.

Over Weekamp
Weekamp is een zelfstandig familiebedrijf, opgericht in 1978 en gevestigd in Dedemsvaart. De deuren van Weekamp vinden hun weg naar zowel de seriematige als de individuele nieuwbouw, maar ook naar de grootschalige woningrenovatie. Weekamp levert aan de groothandel (bouwmaterialen en retail), aan de timmerindustrie en aannemers. De eigen (maatwerk)productie in de fabrieken in Tsjechië en Indonesië maakt het mogelijk om voor iedere situatie een passende oplossing te bieden. Weekamp heeft daarnaast vestigingen in Dedemsvaart (hoofdkantoor) en het Verenigd Koninkrijk (verkoopkantoor). Weekamp heeft 850 medewerkers en ruim € 50 mln omzet.