Veris opende een nieuwe DC in Deventer. Op 33.000 m2 ligt daar voorlopig al het plaatmateriaal en het zachthout voor de Bouwcenters en de Stiho-vestigingen.

We spraken commercieel manager Serge de Boer aan de vooravond van de opening: "Vanuit Deventer leveren we niet alleen aan Bouwcenters, maar ook alle bestekorders voor Stiho en de fijnmazige distributie naar hun vestigingen. Stiho sloot namelijk het DC in Zwolle."

Veris' hout-DC begon als een overloop van de rechtstreekse vrachten vanuit Zweden. Met de hout-orders van Stiho erbij loopt er via het nieuwe hout-DC in Deventer al snel een stroom met de omvang van de helft van de omzet van het Veris Logistiek Centrum in Echt, schat De Boer. De hoofdvestigingen van de Bouwcenter-leden ontvangen nog steeds veel rechtsreekse (volle) vrachten vnauit Zweden. Omdat dat ze daar het volume voor hebben en het dan voordeliger is.Alle afhaalfilialen en aanvulvrachten gaan nu vanuit Deventer.

En waarom dan precies Deventer? "Dat hebben we een onafhankelijk specialist laten bepalen", zegt De Boer. "Anders hadden we altijd wel ergens een aandeelhouder met een lap grond", lacht hij. "Maar op basis van de feitelijke mix van prijs per m2, beschikbaarheid van personeel en de afstand naar al onze vestigingen, kwam daar de regio Deventer uit."