Van Spijk Agenturen (VSA) vertegenwoordigt ruim 50 merken in Nederland en in België. Ze focussen zich op exclusieve A-merken die Europees bekend zijn. Bij VSA maken ze het klanten makkelijker bij de inkoop en ondersteunen ze bij de verkoop. Het bedrijf staat bekend om een hoge kwaliteit van contact, service, efficiency en leveringen. Hoe ziet dat er concreet uit? Dat lees je hier.

 

Historie van VSA
1977    P. van Spijk start als Nederlandse agent van het merk Bott, een prominent merk voor werkplaatsinrichtingen en bedrijfswageninrichtingen. Het Duitse merk wordt in Nederland met succes breed op de kaart gezet. Van Spijk breidt zijn bedrijf uit met een aantal andere agentschappen voor fabrikanten van ijzerwaren en technische onderdelen.

1989    Zoon Robert van Spijk komt het bedrijf versterken, commercieel. Vanwege de voorraadfunctie die VSA voor verschillende fabrikanten krijgt, wordt een magazijn gebouwd. Naast werkplaatsinrichting, bedrijfswagen­inrichting, ijzerwaren en machines, gaat VSA zich ook oriënteren op andere branches. Het aantal merken neemt toe en het bedrijf richt zich naast de vakhandel ook op bouwmarkten.

1998    Zoon Erwin van Spijk treedt toe tot het bedrijf, hij wordt verantwoordelijk voor de financiën.

2007    Een aantal belangrijke merken op het gebied van sensortechniek, verlichtingsoplossingen en gereedschappen wordt aan het assortiment toegevoegd. In datzelfde jaar start de Belgische vestiging.

2013    VSA bouwt een nieuw pand, in 2017 wordt dit uitgebreid met een grote aanbouw van het magazijn.

74 medewerkers met een specialisme
‘Bij VSA maken we het makkelijker bij de inkoop en ondersteunen we bij de verkoop’. Klanten bij VSA kunnen rekenen op een binnen- en een buitendienst, die ingedeeld is in drie groepen: tools, verlichting en dhz. In de buitendienst werken 21 mensen in de Benelux en bij de binnendienst zijn 20 collega’s actief. Ook bij de binnendienst is er een specialist voor elke productgroep. Door de korte lijnen kunnen ze snel en adequaat handelen.

Afhandeling voor aftersales in eigen huis
Bij VSA vinden ze de aftersales erg belangrijk. Daarbij handelt het familiebedrijf in principe alle schades, reparaties en retouren in eigen huis af. Klanten hebben daarbij één aanspreekpunt, waardoor ze volledig ontzorgd worden. Enige uitzondering hierop is AEG; zij handelen dit direct met de dealer af.

Uitstekende voorraadpositie en verfijnde logistiek
Eén van de grote voordelen van VSA is hun uitstekende voorraad­positie, gecombineerd met een verfijnde logistiek. Klanten kunnen daardoor hun bestellingen in één order combineren, waarbij hij vrijwel al zijn bestelde producten de volgende dag in huis heeft. Daarvoor houdt VSA het complete assortiment op voorraad in hun eigen magazijn.

Eigen import
Naast de vele A-merken importeert VSA ook kwaliteitsproducten. Dit doen ze op het gebied van: opbergen, meubel- en plantenrollers, interne transportmiddelen, kabelhaspels, functionele verlichting, handgereedschap en klimaatbeheersingsproducten.

Centrale rol voor artikeldata en content
Bij VSA vinden ze artikeldata essentieel. Actuele data staat op hun website en onder andere in EZ-base en DGE. Marketing­content en specificaties zoals afbeeldingen, afmetingen, maten en gewichten en de EAN-code is belangrijk voor een goed order- en bestelproces. Niet alleen voor een fysieke winkel, maar ook bij het online verwerken van orders. Deze content wordt ook gebruikt om klanten te ondersteunen met hun marketing. Acties die door fabrikanten en leveranciers zijn bedacht, worden gepromoot met digitale banners en vanuit het schap in de winkels.

In welke branches is VSA actief?
VSA is toeleverancier van ijzerwaren- en gereedschapszaken in de bouw en industrie, bij bouwmarktketens en inkoopcombi­naties, bij de elektrotechnische groothandel, online aanbieders, bij de groothandel voor schilders en speciaalzaken en bij food- en nonfood-retailketens.