Bij Hoenderdaal Fasteners houden ze wel van aanpakken. De importeur en groothandel voor bevestigingstechniek werkt aan drie grote IT-­
projecten die draaien om meer inzicht met data, een betere voorraadpositie en een nog betere customer experience. Daarnaast hebben ze bij Dynaplus weer een nieuwe schroef ontwikkeld en het assortiment verder uitgebreid.

“Sinds half september zijn we bij Hoenderdaal Fasteners overgegaan op een ander warehouse management systeem”, vertelt algemeen directeur Bart Veldhuizen enthousiast. “Het doel van deze software – inclusief voicepicking – is om onze interne processen nog efficiënter in te regelen, zodat uiteindelijk een betere kwaliteit van orders naar onze klanten gaat. Hoe we dat doen? Met een betere informatievoorziening, minder fouten en minder handlingskosten. Het is een hele klus geweest van ruim twee jaar voorbereiding, maar nu zijn we live en kunnen we stap-voor-stap de boel finetunen.”

Ook werken aan PIM en voorraadoptimalisatie
En daar blijft het niet bij in Veenendaal. Sinds dit voorjaar zijn ze voor hun voorraadoptimalisatie gaan werken met Slim4, met als streven een lagere voorraad en een hogere uitlevergraad. En Hoenderdaal is druk bezig met de inrichting van een PIM-systeem. “We gaan onze datastroom verbeteren door fabrikantendata te maken en deze te verspreiden aan de retail. Bijvoorbeeld door betere productcontent aan onze dealers te leveren, met een livekoppeling met EZ-base of direct met de klant. Het doel is om meer grip te krijgen op welke data waar staat. We willen bijvoorbeeld online geen oudere Dynaplus doosjes meer tegenkomen, dat is ook in het belang van de retailer. En volgend jaar gaan we live met een nieuwe webshop met prijs- en voorraad-informatie. Eigenlijk doen we best veel met IT”, lacht Veldhuizen. “Maar het is nooit een doel op zich.”

Uitbreiding Dynaplus houtbouwschroeven
Veldhuizen: “Soms kregen we specifieke klantvragen of werden houtbouwschroeven gebruikt op plekken waar we vooraf niet over na hadden gedacht. Daarop hebben we het assortiment houtbouwschroeven uitgebreid tot 53 afmetingen, daar zijn we uniek mee in Nederland en België. Zo hebben we een handig klein schroefje met een grote tellerkop van slechts 4,0x4,0. Maar ook voor de hele grote houten constructies leveren we nu als grootste schroef een 10,0 x 400 houtbouwschroef.”

Dynaplus beslagschroeven nu ook in wit en zwart
De beslagschroeven van Dynaplus zijn verkrijgbaar in twee afmetingen; 4,0x40 en 4,5x40, in een verzinkte indoor- en een gecoate outdoorvariant. De extra kleine en vlakke kop valt perfect in schroefgaten van Ø 7 of 8 mm van raam- en deurbeslag.
•    Freesribben ontbreken; geen beschadiging van de zinklaag van het beslag
•    Klein borstgedeelte onder de kop geeft een 20% hogere breekwaarde in de praktijk
Het Dynaplus® assortiment beslagschroeven is onlangs uitgebreid met witte en zwarte kleurkoppen: speciaal ontwikkeld voor wit of zwart beslag dat sterk in opkomst is.

Nieuwe Dynaplus gevelschroeven
De nieuwe Dynaplus gevelschroef is de ideale schroefoplossing voor het bevestigen van houten planken op gevels, het monteren van schuttingplanken of het maken van potdekselwerk. De kleine en lage cilinderkop op deze schroef zorgt voor een nette afwerking op de planken. Veldhuizen legt uit: “Scheurvorming bij het schroefgat in gevelplanken of schuttingdelen wordt door deze schroef voorkomen. Daarvoor hebben we een kleine bolkop ontwikkeld, waarbij we naar het optimum gezocht hebben om deze voor een TX-bit geschikt te maken.”
•    Kleine lage cilinderkop zodat de plank niet splijt
•    Zelfborend door de speciale diamond-point boorpunt
•    Organische antiroestcoating beschermt tegen corrosie
•    Ook in versie met zwarte kop voor populair zwart potdekselwerk