Polvo - sinds kort een dochtermaatschappij van Grafton Group plc - heeft gisteren Kooning overgenomen. De acquisitie past in de op groei gerichte strategie van Polvo. Polvo verwacht hiermee haar positie in de bouwsector in deze regio, verder te verstevigen.

Willem van Meurs, Algemeen Directeur van Polvo, “Kooning heeft een sterke positie in het marktgebied tussen Amstelveen, Hoofddorp en Schiphol. Deze acquisitie versterkt de positie van Polvo in de regio, waar Polvo ook een vestiging in Hoofddorp heeft. Kooning is een kwalitatief sterk bedrijf met een uitstekend serviceniveau en een goede reputatie bij haar klanten en past derhalve goed in de strategie van Polvo. Deze acquisitie versterkt de propositie op de markt van kleding en PBM."

Polvo blijft overnemen

Van Meurs gaat verder: "De organisatie van Polvo blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door overname van complementaire bedrijven die de dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder uitbreidt.” Polvo is sinds kort onderdeel van Grafton Netherlands, de moeder van collega-ijzerwarengigant Isero IJzerwaren. Hoe bepalen ze bij Grafton nou of een overname door de ene dochter Polvo gedaan wordt of door de andere dochter Isero? Van Meurs is daar kort over:  "Dit liep al enige tijd." Al van voor de overname van Polvo door Isero-moeder Grafton en nu is het met vertraging toch doorgezet. Kooning is trouwens lid van Zevij-Necomij, zoals Polvo dat voor de overname door Grafton ook was (wordt nu Ferney-lid).

Passende aanpak

“Wij zijn blij dat ons familiebedrijf onderdeel is geworden van de Polvo-organisatie en kijken uit naar de samenwerking. De aanpak en cultuur van de bedrijven passen goed bij elkaar en deze stap biedt het bedrijf continuïteit voor de lange termijn”, aldus Gerard ter Haar, eigenaar van Kooning. "Onze klanten kunnen nog gewoon op dezelfde professionele dienstverlening rekenen. Bovendien profiteren ze van de voordelen van Polvo, zoals een groot netwerk met vestigingen en een breed en diep beschikbaar assortiment. Maar ook van de diverse concepten die toegevoegde waarde leveren voor de klant, zoals voorraad beheersystemen, gereedschap keuringen en het kledingbeheerssysteem."

Over Grafton

Grafton, met haar hoofdkwartier in Dublin, is een internationaal bedrijf en actief in de groothandel van bouwmaterialen en heeft zowel regionaal als nationaal leidende posities in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland. Grafton is ook marktleider in de doe-het-zelf markt in Ierland en de grootste fabrikant van droge mortel in het Verenigd Koninkrijk. De Groep heeft ca. 550 vestigingen en ruim 12.300 medewerkers in dienst. Over 2018 realiseerde Grafton een omzet van 2,95 miljard pond.

Over Polvo

Polvo B.V. maakt samen met Isero B.V. deel uit van de Nederlandse Grafton organisatie. Zij is een leidende groothandel in hang- & sluitwerk, gereedschap, bevestigingsmiddelen, ijzerwaren, werkkleding en PBM’s. Tot de Polvo groep behoren de Schakel, Holtgrefe, Lekkerkerker, van der Stad, Dubson, Kobam, Leys, van Enckevort, Hendriks bouw en industrie, Kruyt, van den Ham en Zwaard. Met meer dan 50 vestigingen, haar unieke fijnmazige en snelle logistiek, en haar ervaren service gerichte medewerkers, richt Polvo B.V. zich vooral op bouw, onderhouds- en installatiebedrijven.

De foto bij dit bericht van Kooning dateert uit 2013.