Na de keuze van Isero om te blijven en zuster Polvo ook aan te sluiten, haalde Ferney vast en zeker opgelucht adem. De inkoopcombinatie sloot 2019 positief af en ziet 2020 vol vertrouwen tegemoet.

2019 is voor Ferney, ondanks de stabiliserende markt, een positief jaar gebleken. De stikstof- en PFAS-maatregelen remden de bouw in 2019 en zal dat naar verwachting ook in de komende jaren doen.  Met name in het laatste kwartaal van 2019 is er een omzetstagnatie geconstateerd, wat de inkoopcombinatie toeschrijft aan de ‘voorzichtigheid’ in de bouw als gevolg van de overheidsmaatregelen.

Desalniettemin gaat 2019 de boeken in met een positief resultaat en een marktconform groeipercentage. Het behoud van de Isero-groep en daarmee het aansluiten van de zusterorganisatie Polvo in het laatste half jaar van 2019, is goed en soepel verlopen en stuwt de omzet van Ferney in 2020 boven de € 300 miljoen.

Ferney heeft in 2019 als eerste ‘leverancier’ de merken Kelfort, Ironside en Oxloc in EZ-base volgens de nieuwste standaard opgeleverd en spant zich in 2020 in om dat ook door haar leveranciers te laten opvoeren. Daarnaast voorspellen ze in Heerhugowaard - mede door de omzetgroei - de inkoopcondities verder te verbeteren en het dienstenpakket op het gebied van logistiek en IT te versterken.