Voor het tiende achtereenvolgende jaar nodigde gereedschappenfabrikant Milwaukee begin februari een selecte groep dealers uit voor de jaarlijkse Dealer Conferentie. Met – behalve de presentatie van noviteiten – ook een uitgebreid programma vol kennisdeling. “Wij tonen graag dat we als fabrikant serieus luisteren naar onze klanten en de eindgebruikers. Dat doen we door machines, accessoires en toebehoren te ontwikkelen waar behoefte aan is. Wij maken probleemoplossers.”

Aan het woord is Ger Schreuders, Commercial Manager Milwaukee Nederland. Samen met Robert Vos, General Manager TTI Benelux, en ruim dertig collega’s is hij net terug uit Monaco. “Daar hebben we aan 150 dealers uit Nederland en België onze nieuwe concepten, machines en toebehoren getoond. Nieuwe gereedschappen en machines, maar ook uitbreiding van bestaande assortimenten.”

Toegevoegde waarde
Wat begon als een bijeenkomst in Barcelona met 350 internationale dealers is uitgegroeid tot een driedaags event met ruim vierduizend dealers. “Het is inmiddels een evenement waarvoor onze klanten graag een paar dagen tijd vrijmaken. Dat is best bijzonder en toont in onze ogen de waarde die zij hechten aan dit initiatief”, zegt Robert Vos.
Overigens blijft het voor Milwaukee niet bij de uitnodiging aan dealers alleen. “We gingen nu voor de vierde keer ook met vijftig belangrijke en grote eindgebruikers naar de presentatie in Monaco”, aldus Schreuders.

MX Fuel
De bezoekers aan de Dealer Conferentie zagen in het Grimaldi Forum in Monaco een uitgebreide expositie van alle nieuwe introducties van Milwaukee. Echte productinnovaties bewaart Milwaukee meestal niet meer tot een beurs of de eigen Dealer Conferentie. “Voor één concept hebben we een uitzondering gemaakt en in Monaco echt gelanceerd. Dat is MX Fuel”, zegt Schreuders.
Een uniek en groen concept dat past binnen de visie van Milwaukee-moeder TTI: ‘lean & green, sustainability en environmental friendly’. Vos: “MX Fuel betekent zero emission. Een programma waarmee we de bouwplaats helemaal gaan veranderen en waarin echt alles accu-gedreven wordt. Dus niet alleen de powertools, maar ook ‘light equipment’.”

Cordless jobsite
Met de komst van accu-bouwmaterialen zoals een betonslijper (t/m 350mm), een hakhamer (25 kg) en een professionele constructielamp (tot 27.000 Lumen) komt de ‘echte snoerloze bouwplaats’ binnen handbereik. “Accu-powertools zijn er al langer, maar voor zaken als een betonmixer of verlichting is nog een stekker nodig. We beginnen nu met vijf producten in het MX Fuel-programma, maar over vijf jaar willen we ruim 150 machines op dit platform aanbieden.”
Net als bij de andere accugereedschap-series van Milwaukee geldt ook voor MX Fuel dat de accu’s altijd toepasbaar zijn op alle machines in de serie. Vos: “De footprint van de accu’s blijft gelijk dus zijn ze te gebruiken voor bestaande en nieuw uit te brengen machines. Dat is een belangrijke voorwaarde. Net als de snelle laadtijd: de zware accu wordt in 45 minuten opgeladen, de lichtere variant in een half uur.”  

Unieke driehoek
Milwaukee levert zijn gereedschappen niet zomaar aan iedere dealer. Schreuders: “Wij hanteren een selectief dealerbeleid waarin we zorgvuldig bepalen in welke sector we voor welke groothandelaar kiezen. Dat geldt voor automotive, bouw en installatie, zodat we in al die verschillende branches onze specifieke kennis kunnen delen.”
Dat doet Milwaukee onder andere met de Jobsite Solution Specialist. “Geen demonstrateur zoals veel fabrikanten kennen, maar een specialist die bij en met eindgebruikers op zoek gaat naar oplossingen voor problemen. Zo creëren we een unieke driehoek tussen de dealer, de Jobsite Solution Specialist en Milwaukee. We zijn daarmee een verlengstuk voor de dealer bij de eindgebruiker. Een meerwaarde die onze dealers zeker ervaren.”

MX Fuel
Het nieuwste Milwaukee-concept, MX Fuel, bestaat bij introductie uit vijf machines. Een 350 Doorslijpmachine, een 25 kg klasse 28 mm Hex Breekhamer, een 2-snelheden zelf nivellerende Combi Diamantboor, een Statiefverlichting en een Trommelmachine (heavy-duty-rioolontstopper). De eerste uitbreidingen op dit assortiment worden dit jaar al verwacht.