Soms heb je van die dagen, dat de veelbetekende moves je om de oren vliegen. Vandaag zagen we de ene bouwgroothandel een directeur Digital Commerce & IT aanstellen en een andere bouwmaterialenhandel een sleutelfiguur uit de ijzerwarenhandel aantrekken als formulemanager. De bouwgroothandel zit bepaald niet stil.

Het gaat om Nanne Batelaan die als Directeur Digital Commerce & IT lid werd van de groepsdirectie van De Stiho Groep (DSG). En om Robert-Jan Kennis die eerst zeventien jaar werkte bij ijzerwarenhandel Pijnenburg – laatstelijk als operationeel directeur –  en na de de overname door ijzerwarengigant Isero daar bijna vijf jaar regiomanager was. Kennis werd per 1 mei Formulemanager IJzerwaren bij BMN.

Focus op online

Waarom vinden we dat nou zulke veelbetekenende moves? Laten we met de promotie van Nanne Batelaan beginnen. Batelaan begon ooit als marktbewerker bij een van de Bouwmaat-vestigingen van De Stiho Groep. Al snel werd hij de voorman van de digitale operatie van de Stiho Groep. Die operatie zetten ze eerst intern op in Nieuwegein. Maar al snel bleek het hoofdkantoor van Stiho niet de juiste plek. Niet voor de vibe die Batelaan als online-start-up nodig had, niet voor de aantrekkingskracht op de juiste mensen en evenmin voor de focus op de ontwikkeling van e-comerce-activiteiten.

Digitaal als nieuwe normaal?

Dus besloot DSG Batelaans club buiten de deur te zetten, op eigen benen als Sybrand's Place. In hip eigen kantoor in Utrecht – onder de naam van Stiho-voorvader Sybrand –ontwikkelde het internetbedrijf zich uitstekend. Zie eerdere berichten over Sybrand's Place. In de tussentijd moest Batelaan intern regelmatig knokken voor de positie van e-commerce, maar die positie is inmiddels wel verworven. Dat blijkt wel uit zijn promotie tot Directeur Digital Commerce & IT in de directie van de héle Stiho-groep (o.a. Stiho, een aantal Bouwmaat-vestigingen, Baars & Bloemhoff, Broeinest). Op Linkedin zegt Batelaan het zelf zo: "Door deze plek te creëren in de directie, zet DSG nóg meer in op digitalisering voor de klant, maar vooral ook op digitalisering van haar interne processen. Zo wordt digitaal daadwerkelijk het nieuwe normaal."

Doorpakken in IJzerwaren?

En dan de overstap van Robert-Jan Kennis van Isero naar BMN IJzerwaren. We weten dat BMN aast op het ijzerwaren-segment. Directeur Jan Boon was voorheen directeur van Isero IJzerwaren en kent die sector goed. BMN heeft een eerste BMN IJzerwaren-shop geopend in Den Helder en maakte duidelijk dat het niet bij die ene zou blijven. Maar ondertussen werd de moeder van BMN overgenomen door private-equity-gigant Blackstone en bleef het stil rond die IJzerwarenformule onder BMN-vlag. Misschien dat daar met de komst van Kennis nu verandering in komt.

Wil je meer weten over BMN of De Stiho Groep? In [Business Update Bouwgroothandel] vind je alle details over deze twee organisaties en al hun concurrenten in bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel.