‘Tijd voor de nieuwe generatie’

‘Tijd voor de nieuwe generatie’

Geen Eisenwarenmesse, geen Light + Building, maar wel twee mooie innovaties. Voor handgereedschappenfabrikant Wiha is het niet doorgaan van de beide vakbeurzen dit voorjaar geen reden om de introductie van ‘de nieuwe generatie’ in het assortiment stilletjes voorbij te laten gaan. “Met de speedE electric II en gereedschapskoffer XXL electric III bieden we professionals nieuwe mogelijkheden waarvan ook de groothandel kan profiteren”, zegt Ronald Velderman, Regional Sales Manager Wiha in Nederland.

Twee jaar na de lancering van de eerste elektrische hand-
schroevendraaier speedE brengt Wiha een opvolger op de markt. “Daarmee tonen we als fabrikant aan dat we dicht op de ge-
bruikers zitten en veel waarde hechten aan hun ervaringen en mening. Van veel gebruikers kregen we terug dat de weerstand van 0,4 Nm tot waar de schroeven elektrisch worden ingedraaid best iets hoger mag zijn. Door de speedE electric II nu van een tweede beveiligingsweerstand van 1.0 Nm te voorzien komen we aan die wens tegemoet.”

Zwaardere schroeven
Door de handschroevendraaier te voorzien van twee standen blijft de speedE electric II veilig te gebruiken bij gevoelige schroefverbindingen, waarbij de 0,4 Nm weerstand voor voldoende materiaalbescherming zorgt. De beperkte krachtoverdracht voorkomt schade aan de verbinding en de gebruiker kan de schroef desgewenst handmatig verder aandraaien.
“Voor zwaardere schroefklussen kan de schuif op 1,0 Nm gezet worden zodat ook grotere verbindingen grotendeels elektrisch geschroefd kunnen worden”, zegt Velderman. “Hiervoor kan hij gebruikmaken van de bekende rode of de nieuwe gele Power slimBits.”

Ringschakelaar
De speedE electric II is voorzien van een ringschakelaar en die maakt bediening in elke werkhouding mogelijk. Velderman: “De ring-LED-verlichting op de kop van het handvat zorgt bovendien voor optimale verlichting van het werkgebied. Gebruiksgemak en ergonomie zijn belangrijke eigenschappen van onze gereedschappen. Veilig en duurzaam werken betekent onder andere zo weinig mogelijk belasting van gewrichten en spieren voor de professionele gebruikers.”
De speedE II electric is de jongste telg binnen de nu 96-delige ElectricVario-family van Wiha, die alle schroefgereedschappen, slimBits, ¼” zeskant-dopsleutels, adapters en meer accessoires in zich verenigt, om met veelzijdige combinatiemogelijkheden elke schroefklus te kunnen uitvoeren.

Werkplaats op wielen
De tweede introductie van Wiha betreft de gereedschapskoffer XXL electric III. “Dat is echt een mobiele werkplaats op wielen”, zegt Velderman. “Een 100-delige koffertrolley die op alle werk­terreinen, hoe onherbergzaam ook, ingezet kan worden. Functioneel, ergonomisch, veilig en efficiënt werken, de XXL electric III maakt het allemaal mogelijk.”
De robuuste koffer heeft extra grote en speciaal ontwikkelde wielen en vier uitklapbare poten waarmee hij snel en eenvoudig omgetoverd kan worden in een opstapje of trap. “Handig als je geen trap bij de hand hebt en bijvoorbeeld aan het plafond moet werken. Bovendien hoeft de gebruiker minder diep te bukken om gereedschap te pakken als hij de poten uitklapt. Dat maakt
het pakken en opbergen van gereedschap lichamelijk minder
belastend.”

Meet- en zaaghulp
In het deksel van de XXL electric III zitten twee uitsparingen die dienen als zaaghulp voor bijvoorbeeld het afkorten van kabelgoten, buizen en stangen. Het materiaal kan er eenvoudig in worden gelegd en met behulp van de geïntegreerde maatverdeling worden afgemeten. Gasveren voorkomen onbedoeld dichtvallen van het deksel en verminderen zo het risico dat vingers bekneld raken. Daarnaast biedt de XXL III veel opbergruimte voor materialen. Ze maken de gereedschapskoffer tot veelzijdig onderdeel van de uitrusting van de professional in de installatietechniek, zegt Velderman.

Klassiekers en nieuw
De 100-delige inhoud bestaat uit Wiha klassiekers voor de elektromontage, zoals spanningsveilige SoftFinish slimFix schroevendraaiers, tangoplossingen, automatisch krimp- en afstripgereedschap. Velderman: “Deze zijn aangevuld met nieuwe producten die we de afgelopen jaren hebben geïntroduceerd, zoals een beugelzaag, een multifunctionele zaklamp, de Wiha elektricienshamer en de in 2020 geïntroduceerde, éénpolige, contactloze Volt Detector.”
Ook de onlangs met de iF Product Design Award 2020 onderscheiden 32-delige set slimVario electric is – in een praktisch etui – opgenomen in de koffer.
Velderman: “Drie verschillende handgreepvarianten voor schroevendraaiers, slimBits, doppen en adapters bieden de gebruiker maximale combinatievrijheid voor alle gangbare schroefwerkzaamheden.” De gereedschapskoffer XXL electric III is vanaf juli 2020 leverbaar. 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee