BMN kiest voor circulair bouwen. En een belangrijke stap in die strategie is een circulair distributiecentrum in Heerenveen.

Circulair bouwen hangt BMN onder de Bouwbewust-paraplu. Bouwbewust is het label waar BMN al eerder afvalconcepten en duurzaamheids-concepten onder schaarde. Op de website van Bouwbewust zegt BMN dat ze de keuze voor circulair komt uit overtuiging. "Maar ook omdat onze afnemers wel zullen moeten. Vanaf 2023 gaat de overheid – ook de lokale – circulair uitvragen. Vanaf 2030 moet het gebruik van primaire grondstoffen al met de helft zijn afgenomen. En vanaf 2050 draait de Nederlandse economie helemaal circulair. Behalve circulaire producten opnemen in de BMN-webshop, doen we meer. We openen circulaire distributiecentra op verschillende locaties in Nederland."

Circulaire dakvensters en snij-afval van tegels

Het eerste van die DC's staat nu in Heerenveen. In samenwerking met enkele leveranciers zamelt de bouwmaterialenhandel materialen in die via hergebruik en recycling weer als grondstof kunnen dienen. Voorbeelden zijn de take-backactie met Velux-dakramen en snijafval van Mosa-tegels.