Er zijn nauwelijks leveringsproblemen geweest als gevolg van de corona-uitbraak. Dat stellen verschillende bouwmaterialenhandelaren in een artikel in Cobouw. Hibin-voorzitter Pieter van Leusden: "De hamsterende bouwers in het begin waren puur een schrikreactie. Tekorten zijn er nooit geweest. Het was net als in de supermarkt met het wc-papier. Aannemers sloegen voor de zekerheid extra stukadoorsmateriaal in.”

 

Ook andere Hibin-leden komen aan het woord. Bob Floris van materialengroothandel Floris Groep wijt de berichten aan de grote vraag. "Nog steeds is het verschrikkelijk druk. Vorige week hadden wij de grootste omzet ooit. Aannemers en particulieren nemen nu zo véél af, dat ik scherp moet zijn met spullen op tijd bestellen.” [..]  "Ik ken geen klant die het nu rustig heeft. Een extra dakkapel, een aanbouw: het wordt met gemak besteld.”

Taco van Dieren van Bouwcenter Esselink beaamt dat: "Een enkele keer zijn er lege schappen, maar dat komt niet door dichte grenzen, dat komt doordat de vraag zo groot is. Het is in het begin even spannend geweest, maar als er sprake was van tekorten konden we dat opvangen met eigen voorraad of door het ergens anders vandaan te halen. We hebben continu alles kunnen leveren.”

Zie hier het complete artikel in Cobouw.

In een MIXpro-enquete waren bouwgroothandelaren eerder al minder negatief over de gevolgen van de Corona-crisis.