RMB Data Services startte de Monitor Bouwgroothandel. Deze monitor registreert één-op-één de omzetgegevens van driekwart van de Nederlandse bouwmaterialenhandels.

Voor fabrikanten die aan de bouwmaterialen- en de houtgroothandel leveren, is marktinformatie essentieel bij het uitstippelen van de strategische koers. Wat zijn de marktaandelen van mijn merken? Hoe zijn die verdeeld binnen productsegmenten? Wat zijn de marktaandelen van mijn concurrenten? Hoe ontwikkelen private labels zich in mijn segment? Alleen de Monitor Bouwgroothandel biedt deze inzichten op basis van gerealiseerde verkoopcijfers.

  • 74% van de bouwgroothandel
  • 23 productgroepen
  • 92 productsegmenten
  • 4 rapportageniveau's

Sinds september 2019 stelt RMB Data Services de maandelijkse branchemonitor voor Hibin-leden in de bouwgroothandel samen: de Hibin Marktmonitor.

De Monitor Bouwgroothandel is een eigen ontwikkeling van RMB Data Services en maakt - in afstemming met Hibin - gebruik van dezelfde basis als die van de Hibin Marktmonitor. Bijna driekwart van de deelnemers aan de Hibin Marktmonitor stellen maandelijks ook hun verkoopgegevens aan RMB Data Services beschikbaar.  De combinatie van de Hibin Marktmonitor, de in ontwikkeling zijnde Hibin Assortimentsmonitor en de Monitor Bouwgroothandel van RMB Data Services zijn complementaire marktcijfers die de Bouwgroothandel een totaalbeeld van de markt geven.

Met de rapportages van de Monitor Bouwgroothandel kunnen leveranciers inzicht verkrijgen in productgroepen, segmenten en -zelfs- individuele artikelen in een eenduidige marktstructuur. Daarmee kunnen zij hun marketing- en verkoopbeleid uitstekend onderbouwen met de harde (verkoop)cijfers vanuit de bouwgroothandel.

Op de website van Monitor Bouwgroothandel kun je een voorbeeldrapportage downloaden.