Binnen de uitgebreide range Washi-Tec tapes die Kip GmbH op de markt brengt, vindt iedere schilder of stukadoor de tape die hij zoekt. Van afplaktapes voor muren, plafonds of behang tot buitentoe- passing, Washi-Tec heeft voor iedere ondergrond een tape, gemaakt van origineel Japans papier. “In combinatie met andere unieke Japanse ingrediënten bieden we de vakman kwaliteit waarmee hij perfect werk kan leveren”, zegt Barry Schoneveld, manager verkoop Benelux bij Kip.

Hoewel in de markt vaak wordt geprobeerd om het washi-papier uit Japan na te maken, gebruikt Kip voor haar Kip Washi-Tec tapes het originele Japanse washi-papier. “Het namaken van het washi-papier blijkt nagenoeg onmogelijk. Het is echt een kunst die ze in Japan als geen ander beheersen” zegt Schoneveld. “Washi-papier is zeer dun maar van uitzonderlijk goede kwaliteit. Al onze tapes in de Washi-Tec serie zijn gemaakt van origineel Japans washi-papier, dat versterkt is met Jinzokei vezels. Deze niervormige vezels zorgen ervoor dat het papier niet alleen extreem dun, maar ook zeer scheurvast is”, zo verklaart manager marketing Maurice Magis.

Eenvoudig te verwerken

Die minimale dikte van het papier, gecombineerd met de scheur- vastheid ervan, maken de Washi-Tec tapes erg flexibel en daarmee eenvoudig te verwerken. “De tapes laten zich snel en eenvoudig aanbrengen, ook op lastige plekken. Dat scheelt de schilder tijd, want iedere schilderklus begint met het goed afplakken. Bovendien voorkom je zo dat er verf onder de tape kan lopen”, aldus Magis.

Een andere unieke eigenschap van de Washi-Tec tapes is de lijm die gebruikt wordt. Schoneveld: “De hoogwaardige acrylaatlijm is langdurig inzetbaar en zeer UV-bestendig. Mede daarom zijn de Kip Washi-Tec tapes ook zeer geschikt om langere tijd buitens- huis in te zetten.”

Strakke lijnen

Kip Washi-Tec draagt bij aan een goed eindresultaat: strakke verflijnen zonder onderlopers. “Dat is mogelijk dankzij de sterkte en vochtbestendigheid van de tape en de kwaliteit van de lijm. Door de toevoeging van de Jinzokei vezels wordt het papier versterkt en hierdoor is de tape eenvoudig en zonder te scheuren te verwijderen. Daarbij is er ook voor gezorgd dat de tape geen lijmresten achterlaat.”

Kwetsbaar behang

Zo moet tape die op een ondergrond als behang wordt gebruikt bijvoorbeeld voldoende kracht hebben om het behang tijdens het verven te beschermen. “Maar het moet na de verfklus ook verwij- derd kunnen worden zonder het behang te beschadigen.”

Zes varianten

Het assortiment tapes is onderverdeeld in zes varianten: Washi-Tec Premium Plus, Premium, Standaard, Extra Strong, Behang en Voor Buiten. Magis: “Eenvoudig en snel te herkennen aan hun eigen kleur met ieder hun eigen eigenschappen en kwaliteiten.”

Daarnaast biedt het assortiment de Washi-Tec Maskers. “Daarmee kunnen in een keer grote oppervlakken afgeplakt en afgedekt worden door de combinatie van tape en milieuvriendelijke PE-folie.”

Transparante presentatie

Met een nieuwe campagne wil Kip GmbH de Washi-Tec tapes de komende periode nog breder en beter in de markt zetten. Magis: “Met online en printcampagnes, maar ook op de winkel- vloer. Ons assortiment is helder en eenvoudig opgebouwd en biedt de verkoopkanalen volop mogelijkheden om voor iedere klus de juiste tape te adviseren.”

“De nadruk in die campagnes ligt op onze kracht: het gebruik van origineel Japans papier, waarmee de gebruiker zich verze- kerd weet van hoogwaardige afplaktapes”, vult Schoneveld aan.