De 'strategische initiatieven' van BME zijn 'on track' laat de moeder van BMN en een aantal Bouwmaten weten bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Is dat een eufemisme?

Dat de strategische initiatieven op de goede weg zijn, is goed nieuws. De halfjaarcijfers van BME zijn op zichzelf niet de meest glanzende die we de afgelopen weken zagen (check H1 PontMeyer- en Jongeneel-moeder TABS en check H1 Isero- en Polvo-moeder Grafton).

  • Revenue slightly up (+0.4%) to €1,853 million
  • Normalized EBITDA increased by 3.1% to €124 million
  • Normalized EBITDA margin increased from 6.5% to 6.7%

BME Group rapporteerde 3,1% meer Ebitda, bij 0,4% meer omzet.

Nederland en Duitsland compenseren de rest

De groep kampte dan ook met sluitingen en zware Corona-tegenwind in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en België in het eerste en tweede kwartaal. Die slow-down werd deels gecompenseerd door strong performance in Duitsland en Nederland, dankzij strict cost control en vanwege solide voortgang van strategische projecten op het gebied van Commercial Excellence en Procurement.

Op overnamepad

Expansie door overnames is een van die strategische speerpunten. Daar scoorde BME goed op, met de overname van de Duitse Detering Group. Daarmee versterkte BME zijn positie in Sanitary, Heating & Plumbing (SHAP) Duitsland.