In Oss opent binnenkort een Bouwmaat Compact. Dat is dan de derde van het format waarmee Bouwmaat het netwerk tussen vestigingen verdicht of nieuwe gebieden ontsluit waar een grotere Bouwmaat niet zo gemakkelijk rendabel zou kunnen zijn.

De winkel in Oss wordt de derde Bouwmaat Compact en is van Ter Steege Handel. De eerste Bouwmaat Compact staat in Harderwijk en is ook van Ter Steege. De tweede Bouwmaat Compact staat in Leiderdorp en is van collega DSG (De Stiho Groep, ook moeder van Stiho).

Het kan ook nog zijn dat Oss de vierde wordt, aangezien Ter Steege Handel de klassieke Bouwmaat in Rijssen ook ombouwt naar het format van Bouwmaat Compact. En het zal er om spannen of Oss of Rijssen het eerste als Compact opengaat.

Driedubbele functie Compact-format

Met de ombouw van Rijssen geeft Ter Steege een derde functie aan het Compact-format. Aanvankelijk werd dit format voorzien om enerzijds het netwerk te verdichten tussen twee grotere Bouwmaat-vestigingen en anderzijds een (nieuw) verzorgingsgebied te bedienen met een Bouwmaat Compact waar een grotere Bouwmaat niet zo snel rendabel zou zijn. In Rijssen benut Ter Steege een derde principe: dat vestigingen in een relatief klein verzorgingsgebied voor klanten op dezelfde efficiënte wijze op minder m2 alle beloften van de Bouwmaat formule kunnen vervullen. 

Siemen Bakker van Ter Steege Handel en Rob Klifman van Bouwmaat Nederland deden de details van het Bouwmaat Compact-concept al eens uit de doeken in MIXpro.

Bouwmaat-directeur Klifman: "Het is mijn visie dat vestigingen compacter zullen worden gezien de ontwikkelingen op omnichannel en bijbehorende supply-chain"

‘Vestigingen zullen kleiner worden’

Klifman zei in een uitgebreide uitleg over het Bouwmaat Compact-format dat het de hele Bouwmaat-formule robuuster maakt: “Het is mijn visie is dat vestigingen compacter zullen worden gezien de ontwikkelingen op omnichannel en bijbehorende supply-chain. Wat wij nu testen in Bouwmaat Compact gaat ons helpen om veel onderdelen van de formule – assortimenten, voorraad, operationele processen, winkellogistiek, stappenplannen, urenplanning et cetera – compacter te maken waardoor vestigingen in de toekomst wellicht kleiner kunnen worden.”
Dat is volgens Klifman echter geen doel op zich, zo stelt hij expliciet. “Doel is om onze klantbelofte altijd waar te maken en het rendement voor onze franchisenemers positief te beïnvloeden. En daarvoor hebben we in de toekomst ook grote vestigingen nodig, alleen al vanwege de supply-chain en het voorraadniveau.”

Check alle nieuws over Bouwmaat

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].