Toen Polvo overgenomen werd door Isero-moeder Grafton, werd het bedrijf onmiddellijk de toegang ontzegd tot het huismerk Ivana. Met Noxxa probeert Polvo zijn voormalige Ivana-klanten nu toch binnenboord te houden.

In de tijd dat Polvo onderdeel was van Necomij, maakte het Ivana-merk een belangrijk deel uit van het portfolio van Polvo. En omgekeerd maakte het Polvo-volume een groot deel van de Ivana-omzet. Zo heeft Polvo de afgelopen jaren veel klanten aan een sluitsysteem met Ivana-cilinders geholpen.

Daar kwam met de toetreding tot Grafton – en de bijbehorende overstap van inkoopcombinatie Zevij-Necomij naar Ferney – een einde aan. Polvo kon niet meer over Ivana beschikken. De Necomij zocht toenadering tot Destil met Ivana op zoek naar nieuw volume. Destil sloot het merk maar wat graag in de armen.

Noxxa ter vervanging van Ivana

Dat Polvo de concurrentie niet ongestoord laat oogsten van haar jarenlange zaaiwerk, was te verwachten. Dus komt de ijzerwarengigant met een campagne waarin hij roept dat ze met het nieuwe huismerk Noxxa nog steeds sleutels kan bijmaken voor de cilinders van zijn voormalige huismerk. De naam Ivana mijdt hij daarbij kost-wat-kost, maar wij weten wel beter.

Check de Noxxa-post van Polvo op Facebook