“Wij zijn bezig met gas geven, niet met remmen”, zegt directeur Rob Klifman over de huidige situatie bij Bouwmaat. Natuurlijk heeft hij scenario’s klaarliggen voor als de markt ineens ‘in elkaar dondert’. Maar die liggen vooral in zijn la. Vooralsnog is er heel veel werk in de markt van herstel, renovatie en onderhoud en ziet hij consumenten alleen maar meer investeren in hun huis.

Klifman sprak zich uit op BNR-radio. Over ruime ‘double-digit’ groeicijfers bij Bouwmaat. Waar hij gerekend had op een stabiel 2020 groeit de Bouwmaat-omzet hard dit jaar. Toen Corona opkwam en mensen thuis moesten gaan werken, kwam de klushausse niet als een verrassing voor Bouwmaat. “We hebben eerder gezien dat mensen flink gaan klussen als ze meer thuis zijn en vrij zijn. Wegens Corona zien mensen dat ze steeds vaker thuis zullen zijn en werken en hebben wij als branche minder concurrentie van andere dure aankopen. Denk aan vakanties of een nieuwe auto.”

Gas geven, niet remmen

“Stick to the plan”, zegt Klifman. Maar is hij dan wel voorbereid op eventuele terugval in de markt als er een ontslaggolf komt en mensen minder te besteden hebben? “Zeker wel”, klinkt het gedecideerd. “Maar die plannen liggen vooral in mijn la. Als het nodig is, 'gaan we op cash' en misschien gaan we dan wel kosten besparen. Maar zolang is het nog lang en lang niet.” Voorlopig hebben de Bouwmaat-klanten heel veel werk en kan Bouwmaat het nog jaren volhouden in de anderhalve-meter-economie. “We zijn bezig met gás geven, Niet met remmen!”

Klifman sprak ook over expansie. In Nederland met Bouwmaat Compact.
En mogelijk ook naar het buitenland, al is dat geenszins zeker en zeker niet concreet.