Na een test in de XL-vestiging in Zwolle laat Technische Unie bouwmaterialen voortaan links liggen. "Werkte niet", zegt marketingdirecteur Remco Tolsma.

Waar de bouwmaterialenhandel, de houthandel en de ijzerwarenhandel vooral de aannemer als klant hebben, heeft Technische Unie vooral de installateur en de industrie als klant. “Pas op”, zegt marketing- en e-commerce-directeur Remco Tolsma. “We zijn de groothandel voor technische installatiematerialen voor installateur, bouw én industrie.”

Bouw is andere wereld

Al is de bouw voor hem echt wel een andere tak van sport dan de installatiewereld. “In onze vestiging in Zwolle (check MIXpro-bericht over verf en bouwmaterialen bij TU in Zwolle) hebben we geprobeerd de bouwer ook te bedienen met verf en plaatmateriaal. Maar dat kwam niet van de grond. Dan zien we nog veel meer groeikansen in onze eigen segmenten van elektrotechniek, klimaat – HVAC– en sanitair. Neem een hotelkamer. Die kunnen wij volledig beleveren behalve misschien de gordijnen en de vloerbedekking. Maar wel de wastafel, het toilet, alle leidingen en elektra voor en achter de wand, tot aan de tv aan toe. Als one-stop-shop, in één zending, op één pallet, maar desgewenst ook op afroep, op de derde verdieping geleverd, per kamer. Zeg het maar.”

Dit is een passage uit een uitgebreid interview met Remco Tolsma van Technische Unie dat binnenkort in MIXpro 2020-4 verschijnt