PontMeyer- en Jongeneel-moeder TABS Holland heeft op 3 november 2020 onderdelen van de Woodimex Group overgenomen. Het gaat om de groothandel Woodimex International, houthandel Maasstad Hout & Plaat en het vastgoed van de Woodimex Group.

Wij kennen TABS Holland onder andere als moeder van PontMeyer, Jongeneel en Houthandel van Dam. TABS Holland behaalde in 2019 een jaaromzet van € 730 mln.

Met de verwerving van de onderdelen van de Woodimex Group heeft TABS Holland 102 vestigingen verspreid over Nederland en één in België. Naast PontMeyer en Jongeneel maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt ongeveer 1.800 medewerkers. Bij de over te nemen bedrijfsonderdelen van de Woodimex Group werken 22 medewerkers.

Nieuw DC in Bleiswijk

Woodimex International handelt in hardhoutsoorten als Meranti, Mahonie, Europees Eiken en Western Red Cedar. Maasstad Hout & Plaat is een handelsbedrijf zoals PontMeyer en Jongeneel. Het bedrijfsonderdeel Worldwood wordt niet overgenomen. De locatie in Bleiswijk beslaat ruim 38.000 m2. TABS Holland is van plan om de huidige logistieke activiteiten op dit terrein uit te breiden met een distributiecentrum voor TABS Holland.

Mooie aanvullingen

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overname van Woodimex International, Maasstad Hout & Plaat en het vastgoed van de Woodimex Group. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten. Woodimex International is een groothandel met een goede naam, hetzelfde geldt voor houthandel Maasstad Hout & Plaat. We zijn ook blij met de locatie in Bleiswijk. Door de logistieke activiteiten hier uit te bouwen met een distributiecentrum voor TABS Holland komen we dichterbij een belangrijk deel van onze klanten te zitten en kunnen we onze service vergroten en onze klanten beter bedienen.”