Per 1 februari 2021 is Marc Kling de nieuwe directeur van Sakol.

Marc Kling wordt op 1 februari 2021 de nieuwe directeur van Sakol. Hij volgt Wilfred Fijnvandraat op. Kling heeft een brede kennis en ervaring in coöperatieve samenwerking met zelfstandige bedrijven in de bouwtoelevering. Hij zal samen met de 8 aangesloten familiebedrijven de opgebouwde positie van Sakol in Nederland verder uitbouwen.

"Bij Marc zit samenwerken in een coöperatie in het bloed. Opgegroeid in een ondernemersgezin is respect voor ondernemerschap hem met de paplepel ingegoten. Hij wil samen met de bedrijven, die elk een unieke positie in hun marktgebied innemen, de coöperatie verder versterken", zegt Sakol-voorzitter Hans Morsink. Kling zelf: “Sakol is een wendbare en modern ingerichte organisatie met een informele sfeer en korte lijnen. Ik heb er zin in!”

"Sakol onder mijn huid"

"Na een samenwerking van 16 jaar heeft Wilfred Fijnvandraat besloten een andere wending te geven aan zijn carrière. Met ingang van 1 februari 2021 zal Wilfred directeur worden bij een non-profit organisatie", schreef Morsink al eerder in een persbericht.

Fijnvandraat: "Na zestien jaar kreeg ik een kans die niet iedere dag voorbijkomt. Sakol zit onder mijn huid, maar waar ik straks aan de slag ga, zit in mijn hart. En dat komt mooi bij elkaar." Toen Fijnvandraat zestien jaar geleden bij Sakol begon had de club een gezamenlijek omzet van een slordige € 30 mln. "Tegenwoordig is dat heel wat meer", lacht hij, ook met verwijzing naar een eigen Distributiecentrum en een compleet nieuw automatiseringssysteem.

Geprofessionaliseerd

Er is dus veel gebeurd in die zestien jaar. Morsink: "Samen met de leden heeft Wilfred een wezenlijke rol gespeeld in het verder professionaliseren van Sakol. De 8 aangesloten familiebedrijven hebben, mede door de faciliterende rol van Sakol, een sterke positie verworven in de Nederlandse bouwmaterialenmarkt. Hierbij zijn kennis, keuzes maken en partnership kernbegrippen voor ons. Wij zijn Wilfred enorm dankbaar voor zijn inzet en bijdrage aan het succes van Sakol. We gaan nu op zoek naar een nieuwe directeur die verder gaat bouwen aan onze inkoop-coöperatie."

Sakol is de coöperatie van:

  • Carpentier Mooren
  • Brentjens
  • Van Houwelingen Hout
  • Witzand
  • Verdouw
  • Miedema
  • Goedkoop
  • Van de Pol

In de [Business Update Bouwgroothandel] die MIXpro maakte samen met Merkvast vind je alle dwarsverbanden uit de bouwgroothandel. Check hier gratis de [BUB]-info over Sakol.