Berner realiseerde bijna 20% groei online en investeert nu door met een nieuwe - Europese - webshop.

Met een Europese relaunch van de webshop richt Transferro-lid Berner zich nog meer op de specifieke wensen van haar klanten.

De startpagina van de webshop heeft een frisse en moderne lay-out gekregen. De webshop voorziet in een persoonlijke benadering per branche. De pagina-inhoud (producten en toepassingsgebieden) verandert op basis van de geselecteerde voorkeur. Verder kreeg de shop een nieuw design voor zowel desktop als mobiele weergave, laden de pagina;s sneller en biedt het geheel meer inhoudelijke informatie over producten, services, diensten en nieuws.

Personalisatie belangrijk

“Wij willen dat de bezoekers van onze site zich vanaf de eerste seconde op hun gemak voelen in onze webshop. Daarom is personalisatie hier van belang. Ze kunnen hun eigen profiel kiezen en zo nog sneller en gemakkelijker de juiste producten en services vinden, toegespitst op hun bedrijfsvoering,” aldus Simona Jurjens, E-commerce manager bij Berner in de Benelux.

Goed voorbereid

"Gelukkig waren we goed voorbereid en hadden we onze IT-infrastructuur al vóór het uitbreken van de pandemie ingericht op meer bezoeken", aldus Bernhard Rackl, Senior Director Marketing & E-Commerce Solutions bij de Berner Group. "Hier profiteren we nu van. De webshop is een centraal instrument binnen onze omnichannel strategie; het advies dat we automotive en bouw professionals geven moet online net zo goed zijn als van onze buitendienst en klantenservice".