De derde Bouwmaat Compact opende vandaag zijn deuren, in Oss.

Bouwmaat Compact is naast Bouwmaat XL en de Bouwmaat Classic het compacte format van de Bouwmaat-formule. Door scherpe assortimentskeuzes en een slimme koppeling met online voorraad en het netwerk van andere fysieke vestigingen kan een Bouwmaat Compact rendabel zijn in gebieden waar een Bouwmaat Classic dat niet zo snel is.

Drie functies Bouwmaat Compact

Daarmee heeft de Bouwmaat Compact drie functies in het groeiplan van de Bouwmaat-formule.

  • Greenfielding in nieuwe verzorgingsgebieden
  • Verdichten van het netwerk tussen bestaande vestigingen
  • Terugschalen van bestaande vestigingen om ze rendabeler te maken

Check een compleet interview met Bouwmaat-directeur Rob Klifman en Siemen Bakker van Ter Steege Handel bij de opening van de eerste Bouwmaat Compact in Harderwijk.

Derde, tweede van Ter Steege Handel

De vestiging is Oss is er een van het 'greenfielden', al ligt hij ruim tussen de Bouwmaat-vestigingen in Nijmegen en Den Bosch in. Die zijn alletwee van franchisenemer BME Bouwmaten, terwijl De Stiho Groep (DSG) Bouwmaat Arnhem en Bouwmaat Eindhoven bezit. Bouwmaat Compact in Oss is van franchisenemer ter Steege Handel die ook al eigenaar was van de allereerste Bouwmaat Compact in Harderwijk. Collega-aandeelhouder DSG opende de tweede Bouwmaat Compact in Leiderdorp. Die vestiging is een voorbeeld van het verdichten van het netwerk tussen twee bestaande Bouwmaat-winkels van DSG. En BME Bouwmaten bouwt een Compact in Deventer.

Ondernemerschap uit Rijssen

Ter Steege werkt ook aan de terugschaling van de Bouwmaat in Rijssen naar een Bouwmaat Compact en zo gaat de onderneming uit Rijssen van allevier de Bouwmaat-franchisenemers het meest voortvarend van start met het nieuwe format. Een kwestie van ondernemerschap, prioriteiten en beschikbaarheid van middelen en capaciteit om zo snel te schakelen op een nieuw format.

------

Dwarsverbanden doorzien?

Wil je meer weten over Bouwmaat, haar franchisenemers, het vestigingsnetwerk? Of van andere ketens uit de bouwgroothandel? Check dan onze [Business Update Bouwgroothandel] met feiten, achtergronden, markttrends, omzetcijfers, sleutelgegevens en talloze dwarsverbanden uit de héle bouwgroothandel.