Polvo - dochter van Grafton Group plc en zuster van Isero - maakt bekend dat zij Van den Anker IJzerhandel Katwijk heeft overgenomen

De acquisitie past in de op groei gerichte strategie van Polvo. Polvo verwacht hiermee haar positie in de bouwsector in deze regio, verder te verstevigen.

Versterking in de regio

Jeroen Vermeer, COO  van Polvo, “Van den Anker heeft een sterke positie in de regio Leiden, Katwijk en omgeving. Deze acquisitie versterkt de positie van Polvo in de regio, waar Polvo ook een vestiging in Leiderdorp, Hoofddorp, Noordwijkerhout en Wassenaar heeft. Van den Anker is een kwalitatief sterk bedrijf met een uitstekend serviceniveau en een goede reputatie bij haar klanten. Deze acquisitie versterkt de propositie op de markt van gereedschappen, ijzerwaren, hang- en sluitwerk en bevestigingsmiddelen. De organisatie van Polvo blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door overname van complementaire bedrijven die de dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder uitbreidt.”

Jan en Henk van den Anker zijn ook happy: “Wij zijn blij dat ons familiebedrijf onderdeel is geworden van de Polvo-organisatie en kijken uit naar de samenwerking. De aanpak en cultuur van de bedrijven passen goed bij elkaar en deze stap biedt het bedrijf continuïteit voor de lange termijn.”

Van den Anker is lid van Ferney, de inkoopcombinatie waar Polvo (ex-Zevij-Necomij) zich ook bij aansloot nadat de organisatie werd overgenomen door Grafton Netherlands, de moeder van Isero (ook Ferney).

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].