Vakinfo voor de bouwgroothandel

Klimaatbeheersing heeft de wind mee

Vrijwel geen categorie die zo nadrukkelijk aansluit bij de actualiteit als klimaatbeheersing. We kunnen er zo ongeveer de klok op gelijk zetten dat we jaarlijks te maken krijgen met tropische temperaturen. Dat kun je ook uitleggen als extra kans voor de verkoop van ventilatie- en koelmateriaal, te meer omdat niet alleen bedrijven, maar ook consumenten nu op zoek gaan naar een structurele oplossing. Stukje bij beetje maakt de mobiele airco dus plaats voor split unit airconditioners, die weliswaar een ander prijskaartje kennen, maar daarmee garant staan voor betere koelprestaties.

Tegelijkertijd bestaat er net zo goed een realiteit aan de andere kant van de medaille. Oftewel: Nederland heeft van doen met vier seizoenen. Het is warm in de zomer en fris in de winter. Onder invloed van de klimaatverandering hebben we afgelopen winters echter niet bepaald te maken gekregen met omstandigheden als sneeuw en ijs. Jammer misschien voor liefhebbers van de Elfstedentocht, maar in ieder geval een mooi moment om het thema bijverwarming op de kaart te krijgen. We hoeven niet per se de verwarming een graadje hoger te draaien. We kunnen ons ook prima behelpen met een elektrische kachel, een petroleumvariant of zelfs een pelletkachel?

Andere realiteit is bovendien dat mensen steeds vaker thuis werken. Dat doen ze niet alleen aan de keukentafel beneden, maar vaak ook op een studeer- of zolderkamer. Dat geldt niet direct een uitnodiging om het totale huis te verwarmen. Je wilt het warm hebben daar waar je werkt. Bijverwarming is dan een prima oplossing. Hoe is het sentiment aan industrie- en handelszijde wat betreft deze categorie?

Reacties

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd. Login of maak gratis een account aan.

Lees ook: