Corona....hoe lang nog? Veel media overgieten de berichten met een saus van spanning en sensatie. Voor- en tegenstanders van de maatregelen nemen elkaar de maat. Wat is waar en niet waar? Corona-maatregelen zijn in ieder geval iets om rekening mee te houden. Dus houden we afstand, wassen we onze handen stuk en ontsmetten alles. Er wordt stug doorgewerkt. Sterker nog: het is nog steeds druk – druk – druk

Maar wat komt er nog op ons af? Wat is de impact van deze gezondheidscrisis op het onderhouds- en kluswerk? Hebben scholen en organisaties nog budget, of is er inmiddels (te) veel geld uitgegeven aan overleven? Gaat de consument de hand op de knip houden? De toekomst maakt vele potentiële opdrachtgevers onzeker.

Een grote brancheorganisatie kwam onlangs met een alarmerend bericht dat het risico van een tsunami aan faillissementen en ontslagen, ondanks alle steun­pakketten, levensgroot blijft.

En nu hebben onze leden en jullie klanten het nog ongelofelijk druk en puilen de agenda’s uit maar wat gebeurt er als er mensen vanwege ontslag thuis komen te zitten? Die thuiswerkplek hoeft dan niet meer gerealiseerd te worden en de badkamer die eigenlijk toe is aan een flinke opknapbeurt zal toch even moeten wachten.

Bereid onze sector zich al voor? En zo ja, is de vraag hoe?

Hoe kunnen wij, brancheorganisaties/fabrikanten/groothandels etc., ervoor zorgen dat de vakmensen van Nederland ook dan aan het werk blijven?

We moeten onszelf zeker geen crisis aanpraten en vooralsnog gaat het buitengewoon goed in onze branche maar wellicht wel iets om over na (te gaan) denken.

Iemand een lumineus idee? Ik hoor het heel graag.

Dennis Kosten
Directeur VLOK