Wie we ook spreken in de bouwgroothandel: voldoende voorraad verkrijgen, is de grootste zorg. Fabrikanten kampen met grondstofschaarste of capaciteitsproblemen en kunnen niet altijd leveren. En hoog oplopende transportkosten zetten veel prijzen onder druk.

Ziedaar een groot probleem in de totale supplychain in de bouwsector. Als bouwgroothandel heb je daar last van, want je klanten vertrouwen op jouw voorraad en orden niet graag verrast door plotselinge prijsstijgingen.

De situatie is zo nijpend dat zelfs branche-organisatie Hibin in de pen klom om de problemen in de suplychain in de bouw te beschrijven.

"Zorg voor goede afstemming met je leveranciers en bestel tijdig”, is de boodschap van Hibin. "Ondanks de grote uitdagingen, doen onze leden hun uiterste best om zo goed mogelijk te communiceren over deze ontwikkelingen”, zegt Hibin-voorzitter Pieter van Leusden. "Fabrikanten en de bouwmaterialenhandels willen optimale service blijven verlenen. We moeten er helaas van uitgaan dat de instabiliteit van de wereldmarkt nog wel even aanhoudt. Daarom is het van het grootste belang dat klanten ons vroegtijdig bij hun plannen betrekken en op tijd bestellen. Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om de voorraden op peil te houden.”