Met de introductie van Skantrae Next achterdeuren completeert fabrikant Skantrae het assortiment isolerende Next buitendeuren. Buitendeuren die dankzij hun isolerende kern duurzaam, vormvast en onderhoudsarm zijn. Daarnaast maakt het lichte gewicht de deuren zeer gebruiksvriendelijk. “Skantrae Next buitendeuren mogen met recht als dé nieuwe generatie buitendeuren betiteld worden”, zegt Maureen Klaassen, coördinator marketing en communicatie van Skantrae.

Skantrae bracht in 2020 de Next voordeuren op de markt. De isolerende buitendeuren bleken een schot in de roos want zowel dealers als verwerkers en consumenten reageerden enthousiast. Klaassen: “Door nu ook achterdeuren aan het Next-assortiment toe te voegen, bieden we de markt de mogelijkheid om de gehele buitenschil van een woning van isolerende buitendeuren te voorzien.”

De interesse vanuit professionals is voor een belangrijk deel aangewakkerd door verscherpte regelgeving omtrent de energieprestaties van gebouwen. “De rol die buitendeuren kunnen spelen in het verlies van warmte of koeling in huis zorgen ervoor dat bouwers, maar ook consumenten op zoek gaan naar manieren om de energiehuishouding zo duurzaam mogelijk te maken. Onze Next buitendeuren sluiten daar naadloos op aan.”

Aan alles gedacht

Gekoppeld aan de verschillende beslag-, hang- en sluitwerk- en glaspakketten die bij de buitendeuren geleverd kunnen worden en de services en bewerkingen die Skantrae de vakman en dealers kan bieden, toont de fabrikant dat ook voor de Next buitendeuren geldt: Skantrae: Aan alles gedacht. Klaassen: “Zo kunnen we in ons Bewerkingscentrum in Zevenaar scharnierinkrozingen infrezen voor de verwerker. Dat levert hem naast gemak bovendien een belangrijke tijdwinst op.”

Ook aan dealers biedt Skantrae uitgebreide ondersteuning. “We zorgen ervoor dat we onze website en het drukwerk steeds updaten. Daarnaast houden we onze dealers continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Daarmee willen we hen ontzorgen en samen ons assortiment zo goed mogelijk op de markt brengen. Dat hebben we vorig jaar met de introductie van de Next voordeuren succesvol gedaan.”

Verhoogde isolatiewaarde

Belangrijke rol in dit succes speelt de unieke opbouw van deuren. De kern van alle buitendeuren bestaat uit XPS-hardschuim dat drukvast, vochtbestendig en licht van gewicht is en bovendien een verhoogde isolatiewaarde heeft. Daarmee bespaart de woningbezitter op het energieverbruik in huis en dat levert hem een lagere energierekening op. Ondanks deze unieke opbouw zijn de Next buitendeuren aan de buitenzijde niet van traditionele houten buitendeuren te onderscheiden. Klaassen: “Het geheim van deze deuren zit echt binnenin. Dankzij de variatie in oppervlakteplaten van 100% FSC® -gecertificeerd meranti multiplex passen de Next buitendeuren in iedere stijl. Daarnaast zijn alle buitendeuren getest volgens KOMO-richtlijnen.”

Vormstabiel en onderhoudsarm

De opbouw van de Next buitendeuren biedt meer voordelen dan alleen de hoge isolatiewaarde. De aluminium platen zorgen voor een hoge vormstabiliteit van de buitendeuren waardoor eventueel krimp- en zwelgedrag sterk wordt verminderd. “Bovendien hebben de deuren geen stijl- en dorpelverbindingen. Dat zijn vaak gevoelige verbindingen waar snel scheurtjes kunnen ontstaan door de werking van het hout.” Het beperkte krimp- en zwelgedrag van de deuren maakt Next buitendeuren onderhoudsarm. “Een belangrijk voordeel omdat veel consumenten belang hechten aan de duurzaamheid van buitendeuren. Een kleinere kans op scheurtjes door werking van het hout betekent minder vaak een schilderbeurt.”

HR++-glas

De Skantrae Next buitendeuren kunnen ook met glas worden geleverd. Daarvoor wordt in de Next achterdeuren gebruik gemaakt van HR++-glas. Glas met een μ-waarde van 1,2. Daarmee blijft de hoge isolatiewaarde van de totale deur intact. De Next voordeuren kunnen uitgevoerd worden met isolatieglas. Klaassen: “Het HR++-glas is aan een zijde voorzien van een onzichtbare metaalcoating die er, samen met de spouw met argongas, voor zorgt dat de kou buiten blijft en de warmte binnen grotendeels wordt teruggekaatst. Omdat het zonlicht wel optimaal wordt doorgelaten, draagt het glas in de Next buitendeuren bij aan een behaaglijk en prettig wooncomfort.”

SKG***

De hang- en sluitwerkpakketten die Skantrae bij de Next achterdeuren aanbiedt, voldoen allemaal aan de beveiligingseisen conform SKG***. “Een bewuste keuze omdat de achterdeur nog steeds de meest inbraakgevoelige deur in huis is. Daarom adviseren we meerpuntssluitingen voor al onze buitendeuren. Met vanzelfsprekend voor ieder type deur bijpassend beslag.”

Breed assortiment

Next voordeuren zijn verkrijgbaar in verschillende series van Skantrae: Elegance, Entrance, Village en Nova. Klaassen: “Voor elke type woning een passende deur, van een fraaie statige deur voor een jaren ’30 woning tot een strakke en moderne voordeur voor een nieuwbouwwoning.” De Next achterdeuren worden aangeboden in vier verschillende modellen met verschillende borstweringhoogtes. 

Skantrae Next achterdeuren

De per 1 mei leverbare Skantrae Next achterdeuren zijn verkrijgbaar in vier modellen. “De verschillen worden bepaald door de hoogte van de borstwering van de deur. Hiermee voldoen we aan de vraag naar de meest gangbare modellen achterdeuren”, zegt Klaassen.

Opbouw

De Skantrae Next buitendeuren zijn in de basis allemaal op dezelfde manier opgebouwd. De kern bestaat uit een XPS-schuimvulling die aan weerszijden voorzien is van een stabilisatielaag bestaande uit een aluminium plaat. Daarop worden aan beide zijden de oppervlakteplaten van 100 procent FSC® -gecertificeerd meranti multiplex bevestigd. Afhankelijk van de kenmerken van de gekozen serie worden eventuele panelen of andere details in de oppervlakteplaten aangebracht. Klaassen: “Daardoor heeft elke Next buitendeur altijd een dikte van 40 of 54 mm ongeacht de serie. Zo garanderen we de isolerende prestaties van de deuren.”

10 jaar garantie

De Next buitendeuren worden standaard voorbehandeld in grondlak RAL 7038. “Dankzij de 10 jaar garantie die we bieden een duurzame en veilige toevoeging aan ons deuren­assortiment.”

Skantrae, Zevenaar, 0316.586.600, info@skantrae.com, skantrae.com