De toetreding van technische groothandel Berner tot inkooporganisatie Transferro deed wel wat wenkbrauwen fronzen. “Door te laten zien dat we elkaar door de nauwe samenwerking alleen maar versterken en alle leden daarvan profiteren, verdween dat onbegrip snel”, zegt Wout van Stokrom, Algemeen directeur van Berner in Nederland. Hij ziet nog méér kansen voor samenwerking.

Berner-directeur Wout van Stokrom over de samenwerking tussen Berner en Transferro:  “Transferro is een krachtige inkooporganisatie en Berner een grote speler op de Europese markt. Door volumes verder te bundelen kunnen we op het gebied van inkoop, prijs en randvoorwaarden meer voor elkaar betekenen. Daarmee versterken we elkaar en blijven we de concurrentie voor.” Daarbij zou Van Stokrom graag zien dat de samenwerking verder geïntensiveerd wordt. “We delen al veel kennis met elkaar, maar daarin zien wij zeker groeimogelijkheden.” 

Meer e-commerce

In die intensivering van de samenwerking speelt e-commerce volgens Van Stokrom een belangrijke rol. “Door daarin ook het longtail-assortiment op te nemen, vergroten we ons marktbereik. Als we vervolgens ook investeren in meer contactpunten met de klanten in de vorm van bijvoorbeeld e-shops en depots, kunnen we toe naar 'same day delivery'. Iets waar wij als Berner, maar ook de andere leden van Transferro, van kunnen profiteren.”

Op dezelfde leest geschoeid is bijvoorbeeld de samenwerking die Sakol-lid Witzand heeft met Technische Unie.