Rc Panels is door een vakjury unaniem uitgeroepen tot Fabrikant van de Toekomst 2021. De Fabrikant v an de Toekomst is een intitatief van Hibin. Ook Velux, Gyproc en Wienerberger werden bekroond.

Met de innovatieve Terugwingevel won Rc Panels ook in de categorie ‘Versnelling van de bouw- en renovatieopgave’. De jury van de Hibin Fabrikant van de Toekomst plaatst Rc Panels ‘op eenzame hoogte’ op nummer één van alle inzendingen. "De Terugwingevel van Rc Panels levert een belangrijke bijdrage aan de versnellingsopgave met  betrekking tot renovatie”, aldus het juryrapport.

Juryvoorzitter Marjet Rutten, die de Fabrikant van de Toekomst-award uitreikte: "De Terugwingevel was in maar liefst drie categorieën genomineerd.”  Alle reden voor de hoofdprijs dus.

Ook prijzen voor Velux, Gyproc en Wienerberger

Voor de Fabrikant van de Toekomst waren acht innovaties van zeven verschillende fabrikanten genomineerd. In vier categorieën werd een winnaar aangewezen, waarna Rc Panels als overallwinnaar werd gekozen. Rc Panels veroverde ook de award in de categorie ‘Versnelling van de bouw- en renovatieopave’. Velux Nederland won in de categorie ‘Minder primaire grondstoffen’, Gyproc in de categorie ‘Hindervrije bouwlogistiek’ en Wienerberger in de categorie `Data voor stroomlijning van de bouwsector’.