De trend van gebruik naar bezit is al langer gaande, waarbij steeds vaker voor leasing wordt gekozen. Dit geldt voor auto’s, IT-infrastructuur en kantoorinventaris en in toenemende mate ook voor de machineparken van bedrijven. Daarbij kunnen professionele klussers en bedrijven vanaf nu kiezen voor Festool FinancingPLUS. De voordelen voor de gebruiker? Meer liquiditeit, meer transparantie en meer zekerheid. De voordelen voor de Festool-dealer? Geen lange uitstaande gelden meer, want binnen 48 uur wordt iedere factuur betaald.

Met Festool FinancingPLUS kunnen bedrijven en ondernemers Festool-producten tegen lage maandelijkse vaste kosten leasen. Tijdens de vaste leaseperiode van drie jaar worden geen onvoorziene extra kosten zoals administratie-, opstart- of verzekeringskosten berekend. Bij reparaties geldt de Festool Garantie all-inclusive, waardoor afhaal- en reparatiekosten achterwege blijven. En bij diefstal van de machines betaal je alleen een eigen risico voor een nieuwe machine. Is de leasetermijn van 36 maanden verstreken? Dan kan de gebruiker de apparaten voordelig overnemen of een nieuwe leaseovereenkomst afsluiten.

Wens om met Festool-machines te werken

“Festool biedt de professionele gebruiker al langer de mogelijkheid om machines te leasen, alleen nog niet in Nederland”, zegt Ronald Andriessen, directeur Benelux bij Festool. “Dit concept heeft zich de laatste jaren bewezen, onder andere in Scandinavië. Na onderzoek vinden we dat nu ook in Nederland de tijd hiervoor rijp is. In samenwerking met onze financiële partner en onze dealers zijn wij overtuigd dat wij in deze behoefte kunnen voorzien.”

Geen hoge eenmalige investering en zekerheid

Festool richt zich met hun FinancingPLUS-concept niet alleen op kleine, groeiende ondernemers die wellicht meer financiële middelen nodig hebben om de groei te kunnen bekostigen. Andriessen: “Vanuit onze ervaringen in andere landen weten wij dat dit een concept is wat voor een brede diverse klantengroep kan dienen. Ook middelgrote tot grote ondernemingen zien de voordelen van leasen. Het grote voordeel is uiteraard dat het geld dat je niet uitgeeft aan de eenmalige investering kunt gebruiken voor andere zaken, bijvoorbeeld voor de inkoop van materiaal. Het hele financiële voorstel is heel transparant en zonder verrassingen.”

Niet alleen voordelen voor de gebruiker, maar ook voor de Festool-dealer

Een sterkere concurrentiepositie en een nieuwe manier van het creëren van upselling zijn voordelen voor de dealer. “Maar het grootste voordeel is dat onze dealers binnen 48 uur na afsluiting van het contract de factuur betaald krijgt. Als je dit afzet tegen de zeer ruime betalingstermijnen in de bouwbranche is dit heel interessant. Geen grote bedragen die lang uitstaan zonder rendement op te brengen, maar binnen twee werkdagen je geld op je rekening.”

“We willen hierbij heel gedoseerd groeien, willen het samen met de deelnemende dealer in één keer goed doen”, legt Andriessen uit. “Dealers die interesse hebben kunnen contact met ons opnemen. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden. Daarbij bieden we vanuit Festool ondersteuning met advies, training en promotie. Heel vanzelfsprekend, dat hoort bij een goed partnership”.

Leasen zonder verborgen kosten

  • Lage maandelijkse kosten voor kwaliteitsmachines
  • Geen aanslag op liquiditeit
  • Geen aanbetaling, administratie- of gebruikskosten
  • Dankzij Garantie all-inclusive geen extra verzekering nodig
  • Contract stopt automatisch na 36 maanden
  • Mogelijkheid overname tegen geringe vergoeding

Festool, Waddinxveen, +31 (0) 182 62 19 40, www.festool.nl, marketing-nl@festool.com