Compact assortiment waterdichtingsproducten van Tec7

Compact assortiment waterdichtingsproducten van Tec7

Professioneel resultaat met optimaal gebruiksgemak: Met veelzijdige producten van hoge kwaliteit maakt Tec7 het professionals én verkopers makkelijk. De succesvolle Tec7 MS polymeer-lijmkit is daar een voorbeeld van. Voor waterdichte oplossingen zijn de WP-7 producten ontwikkeld. Met deze zeven producten kun je een dak, muur of kelder professioneel waterdicht maken.

“Bij professionals staat Tec7 bekend vanwege de hoge kwaliteit. Daarbij zijn wij nooit de goedkoopste, maar wel de beste”, zegt Innovatiemanager Bram Starckx. “We bieden producten die veelzijdig zijn, zoals onze succesvolle Tec7 MS Polymeerkit die afdicht, lijmt en monteert.” Dezelfde filosofie hanteerden ze voor de ontwikkeling van producten voor waterdichting. Na drie jaar intensieve research en ontwikkeling is dat gelukt. Het compacte WP-7 assortiment bevat innovatieve, veelzijdige producten waarmee je water weg kunt houden waar het niet hoort.

Inspelen op vraag van eindgebruiker

Bij het Belgische Novatech hadden ze al langer het idee om te kijken naar producten voor het herstel en onderhoud van waterdichting. Via hun telefonische helpdesk kregen ze vaak vragen over dit onderwerp. Zowel eindgebruikers als winkelmedewerkers zochten naar oplossingen die het bedrijf op dat moment niet kon bieden. Daarnaast kregen ze vragen van eindgebruikers die in de problemen waren gekomen met producten van concurrenten. Starckx: “Ons uitgangspunt is om veelzijdige, eenvoudig toepasbare producten in een klein assortiment aan te bieden. Een groothandel kan op die manier met een kleine schapruimte veel oplossingen aanbieden en eindgebruikers hebben met een beperkt aantal producten veel toepassingsoplossingen. Daardoor zitten ze niet meer met vele halfafgesloten, gestolde kokers.” Bij de zoektocht naar nieuwe producten speelde nog een belangrijke factor mee. “Novatech is een familiebedrijf, waarbij de CEO de enige eigenaar is. Hij moet altijd overtuigd zijn dat we met nieuwe producten de beste zijn. Die formule werkt. Voor ons, de vakhandel en de eindgebruiker.”

Zoektocht van drie jaar

De zoektocht naar optimale waterdichtingsproducten begon drie jaar geleden en was zeer omvangrijk. Om een compleet beeld van de problemen en de behoeften te vormen werden winkels bezocht, met ondernemers en eindgebruikers gesproken en werd technische literatuur voor de normen gelezen. “We keken ook naar concurrenten. Met al die input zijn we aan de slag gegaan. Om onze nieuwe, innovatieve producten te testen hebben we zelfs een extra uv-testkamer en een klimaatkamer aangeschaft. De vele ontwikkelde productvarianten hebben we getest, zowel in het lab als in de praktijk.”

Zeven innovatieve producten

Het resultaat is een lijn van zeven unieke, innovatieve producten voor waterdichting bij daken en voor muren. “We komen niet met losse producten, we hanteren altijd een assortimenstaanpak met producten die op elkaar afgestemd zijn, inclusief de marketing.” De WP-7 producten voor waterdichting zijn vooral bestemd voor professionele allrounders, zoals middelgrote en kleine aannemers en zzp’ers. “Gespecialiseerde waterdichtingsprofessionals hebben hun eigen kanalen voor complexere producten. Onze producten hebben een grote foutenmarge, wat betekent dat je je best moet doen om een klus niet te laten slagen. Met WP-7 heb je een professioneel resultaat met optimaal gebruiksgemak.”

Twee productgroepen

Het compacte WP-7 assortiment is onderverdeeld in twee groepen: één voor daken en de ander voor muren en kelders. Volgens Starckx zijn dat namelijk heel verschillende toepassingen. “Bij een dak wil je water weren, bij kelders en muren heb je te maken met doordringend water, vaak vol muurzouten. Om dat succesvol waterdicht te kunnen krijgen, moet je deze apart toepassingen bekijken.” Slechts één meter schapruimte is nodig om de complete WP-7 productlijn te presenteren. Daarnaast biedt Novatech (toonbank)displays. Trainingen op de winkelvloer zorgen voor de benodigde kennis bij winkelmedewerkers. Inmiddels is het WP-7 assortiment een jaar op de markt. Starckx zegt heel tevreden te zijn met de verkopen. “Het was de meest complexe operatie die we ooit hebben gedaan. Ons marktaandeel in dit segment is substantieel gegroeid. Professionals doen inmiddels al veel herhalingsaankopen.” 

Producten om een dak waterdicht te maken

Meer dan 95% van de problemen met doorlekkend water oplossen? Dat kan met deze vier dakproducten:

WP7 101 Universeel Dakdicht is het een vloeibaar dakdichtingsmembraam. Dit product is gebaseerd op MS polymeertechnology en is milieuvriendelijk. Het heeft een lange bestendigheid en eenvoudige verwerking. De minimum laagdikte is 1 mm: de helft van bijna alle concurrerende producten. Het verbruik ligt dus ook de helft lager. Waterdichtheid en uv-stabiliteit zijn gegarandeerd, het product is toepasbaar op vrijwel alle materialen.

WP7-301 Roofing Waterdicht is geschikt voor toepassingen op bitumen gebaseerde daken. Het product garandeert een langdurige bescherming en kan zelfs op natte daken aangebracht worden.

WP7-201 Instant Waterdicht is een spuitbus met rubberemulsie. Deze is geschikt om op elk materiaal een waterdichte laag aan te brengen. Daarmee is het ideaal voor noodreparaties van daken, maar het kan ook als beschermingsspray gebruikt worden.

WP7-202 Roof Tape is een waterdichte aluminium tape met klevend butielrubber van 1mm dikte. Bij een droge ondergrond hecht het altijd. De tape is goed vouwbaar en temperatuurbestendig tot boven de 100 graden.

Producten om een gevel of een kelder waterdicht te maken

“Bij deze productgroep waren veel mensen ontevreden over de bestaande producten. Het gaf vlekken, werkte niet goed of ze moesten meer product gebruiken dan was aangegeven. De grootste investering in R&D zat in dit assortiment”, licht Starckx toe.

WP7-401 Gevel Waterdicht is een makkelijk aan te brengen product waarmee je de buitengevel waterdicht maakt. Bij een geïsoleerde of een niet- geïsoleerde spouw is het altijd zinvol om de buitengevel te behandelen. Dit onzichtbare impregneermiddel laat de muur ademen en maakt deze tegelijkertijd waterdicht. Ook toepasbaar bij moeilijke omstandigheden, zoals natte muren of zouten. Na vier uur is de gevel waterdicht en ademend. Eén laag geeft maar liefst 25 jaar bescherming en zorgt bovendien voor vuilwering.

WP7-402 Stop Opstijgend Vocht zorgt voor een horizontale barrière in een muur. Het is het grootste probleem bij veel huizen in de Benelux, zeker bij huizen voor de jaren ’60 waarbij muurzouten uit het grondwater naar boven komen. Hiervoor boor je gaten, knijp je het zakje crème erin leeg en vul je het gat op. Het geeft een goede verspreiding in steen, zelfs wanneer deze sterk met vocht is belast. Deze producten zijn getest door het WTCB in België, waarbij ze testen bij 40-60 en 80% vochtbelasting. Dit product behaalde de hoogste score, dat is uniek.

WP7-501 Kelder + Muur Waterdicht was de allerlastigste uit de WP7-range om te ontwikkelen. Veel producten die op de markt zijn, werken namelijk onvoldoende of tijdelijk. Bij WP7-501 Kelder + Muur breng je eerst een minerale primer aan en daarna een polymeercoating. Hierdoor neutraliseer je de zoutdruk, waardoor deze niet meer in de muur door kan dringen. Deze worden opgesloten in de muur en tegelijkertijd verstevig je buitenzijde van de muur.

Online probleemvinder Waterdichting is complex, het is altijd de vraag waar het vocht vandaan komt. Hiervoor ontwikkelde Tec7 een online applicatie: de probleemvinder. Door het beantwoorden van zes vragen word je hiermee naar een waterdichte oplossing geleid.

Novatech/Tec7, Breda, 076 201 92 87, https://www.novatech-int.com/nl/, info@tec7.nl

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee